Quantcast

AMC: Formule 1 na O2 TV z kanálu ORF? Budeme se bránit

| redakce | tisk

Některé závody mistrovství světa FIA Formule 1 (seriál Formule 1) by měly být dostupné zákazníkům O2 TV i po 30.6.2021, kdy skončí stávající distribuční smlouva na programy skupiny AMC, která provozuje mimo jiné i sportovní kanály Sport 1 a Sport 2.

Společnost AMC uvedla, že O2 v médiích a na sociálních sítích informuje, že přenosy z Formule 1 od července uvidí diváci O2 TV na jiné stanici a to na rakouském veřejnoprávním kanálu ORF1.

"Takovou informaci považujeme za zavádějící vůči předplatitelům O2 TV a za protiprávní z hlediska porušení výhradních práv společnosti AMC Networks International na vysílání závodů mistrovství světa FIA Formule 1 na území České republiky a Slovenska," uvedla ve svém prohlášení společnost AMC Networks International.

"Rádi bychom zdůraznili, že AMC Networks International je výhradním držitelem vysílacích práv na Mistrovství světa FIA Formule 1 na území České republiky a Slovenska. Retranslace přenosů Mistrovství světa FIA Formule 1 společností O2, ať už zařazením kanálu ORF nebo jakéhokoli jiného kanálu, je protiprávní a společnost AMC Networks International již podnikla nezbytné právní kroky, aby takovému porušení svých výhradních práv zabránila," dodala společnost AMC.

Provozovatel televizní služby O2 TV nedávno informoval, že ze své nabídky k 30.6.2021 vyřadí všechny programy skupiny AMC - sportovní kanály Sport1, Sport2, filmové programy AMC a Film+, dětské stanice Minimax a JimJam, kulinářské a dokumentární kanály TV Paprika, Spektrum, Spektrum Home a CBS Reality. Důvodem je nedohoda provozovatele televizní služby O2TV s programmerem AMC na nové distribuční smlouvě. Místo vyřazených programů hodlá O2 TV nabízet 10 jiných stanic.

Připomeňme, že O2 v roce 2015 bránila svá exkluzivní vysílací práva na přenosy zápasů z Ligy mistrů UEFA - více zde. Někteří diváci v České republice chtěli sledovat utkání na programech slovenské veřejnoprávní televizi RTVS, která je dostupná u řady televizních operátorů v Česku, a vyhnout se tak předplatnému služby O2TV. To se pochopitelně nelíbilo O2 a všichni konkurenční operátoři v Česku museli vysílání Ligy mistrů na RTVS zablokovat.





Reklama




Vybrané články