Quantcast

Hudební show Festibalbar se vrací na Mediaset Extra

| redakce | tisk

Italská mediální skupina Mediaset přichystala pro fanoušky hudebních show reprízy tehdy velmi populárního letního pořadu Festivalbar. Show se vysílala v letech 1983 až do roku 2008 na stanicích Canale 5 a Italia 1 a dlouhou dobu patřila mezi divácky nejvyhledávanější televizní pořady léta.

Sloganem pořadu byl "jaké by to bylo léto bez Festivalbaru?"

Festivalbar se vysílal v červenci a srpnu a to vždy jednou týdně a pokaždé z různých míst po celé Itálii. Průměrná sledovanost se pohybovala kolem 20% share a nezřídka i více. S nástupem nového milénia ale začala sledovanost postupně klesat a usadila se sotva na 10%. S ohledem na vysoké náklady a klesajícímu zájmu diváků se Mediaset rozhodla pořad ukončit a v roce 2008 se uskutečnil poslední ročník.

V pořadu vystoupilo stovky zpěváků i mezinárodní provenience jako Sandra, Kim Wilde, Samantha Fox, Europe, Tina Turner, Robbie Williams, Ricky Martin, Bon Jovi, Aerosmith nebo hvězdy taneční hudby jako Corona, Ace of Base, Eiffel 65 a mnoho dalších...

Reprízy Festivalbaru bude vysílat po celé léto archívní kanál Mediaset Extra vždy v sobotu večer. První repríza čeká na diváky tuto sobotu 19.6.2021 ve 21:16 hodin, kdy uvede Festivalbar 2001. Po skončení ve 23:40 hodin bude následovat Festivalbar 2000.

Kanál Mediaset Extra vysílá přes satelitní systém Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E. Vysílání je bohužel kryptováno systémy Nagra MA (karty TivúSat) a Videoguard (karty Sky Italia). Volný signál je na satelitu Eutelsat 9B (9°E), na kmitočtu 12,149 GHz, pol. V, SR 31400, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK v režimu multistream. Bohužel, tento signál je na našem území většinou zarušen vysíláním ve svazku Severní Evropa a Pobaltí.

Programový tip míří proto zejména za diváky, kteří mohou FTA signál z pozice 9°E a diváky kteří budou trávit dovolenou v Itálii. Ostatní diváci a zájemci mohou záznamy některých vydání najít na videoportálu Youtube po zadání slova Festivalbar.

zdroj: franck + vl.info





Reklama




Vybrané články