Quantcast

Saské lokální TV by se mohly vysílat přes Astru

| redakce | tisk

SLM (Sächsische Landesanstalt für privaten Rundfunk und neue Medien; Saský zemský úřad pro privátní vysílání a nová média) dnes vyzval privátní provozovatele lokálního televizního vysílání v Sasku, aby podali projektové žádosti na šířené svých programů přes satelitní systém Astra (19,2°E).

Lokální saské programy tak budou v budoucnu dostupné i pro domácnosti, které přijímají televizní programy přes satelit. Podle nejnovějšího průzkumu přijímá programy ze satelitu kolem 40 procentní domácností v Sasku.

Satelitní signál saských lokálních stanic bude v první řadě sloužit televizním divákům ale také jako zdroj signálu pro kabelové operátory. Na projekt satelitní distribuce saských lokálních TV SLM poskytne přibližně 1 milion eur. Zpočátku bude satelitní distribuce fungovat 3 roky a v budoucnu bude nahrazeno vysíláním založeném na protokolu IP.

Provozovatelé saských lokálních TV, kteří mají zájem vysílat svůj program přes satelit, mají předložit své projekty SLM do 6.8.2021. Rozhodnutí by pak mělo padnout na podzim. Programy na Astře by se pak měly objevit během prvního kvartálu 2022.





Reklama




Vybrané články