Quantcast

Bild HD zahájil FTA vysílání na 19,2E

| redakce | tisk

Na německém televizním trhu začal působit nový zpravodajský a informační kanál BILD. Stanice vysílá bezplatně ( FTA) ve vysokém rozlišení (HDTV) přes evropský satelitní systém Astra na pozici 19,2°E.

Vysílání televize BILD bylo spuštěno v neděli 22. srpna 2021 v 9 hodin ráno. Nový televizní kanál přivítal diváky šestiminutovou upoutávkou, v níž redaktoři, moderátoři a vedení BILD přibližují divákům rozmanitý živý program zahrnující politiku, sport, show, služby, ale i reportáže a dokumenty.

Paraboly televize Bild (foto: BILD)
▲ Paraboly televize Bild (foto: BILD)

"Ukazujeme, co je skutečné. Doufám, že se v televizi staneme tím, čím jsme byli po desetiletí na papíře a digitálně, hlasem země a mediální značkou, která této zemi rozumí nejlépe. A to nyní i v televizi," uvedl při spuštění stanice šéfredaktor deníku BILD Julian Reichelt.

Záběr z příjmu BILD HD
▲ Záběr z příjmu BILD HD

Televize BILD vysílá od začátku z nového studia ve výškové budově Axel Springer v Berlíně. Různé živé programy se připravují na 130 metrech čtverečních ve dvou studiích. Další studio BILDu je k dispozici pro mimořádné zpravodajství, stejně jako menší regionální studia v Hamburku, Mnichově, Frankfurtu, Essenu a Lipsku. V budoucnu přibude další studio v nové budově Axel Springer. BILD zaměstnává více než 500 reportérů a více než 150 fotografů a videožurnalistů.

Bild HD je dostupný přes satelit Astra (19,2°E) na 826. pozici. Zákazníci Sky Deutschland program najdou na 716. pozici. Dále je program v kabelové síti Vodafone GigaTV, Vodafone Giga Calbe 2, Vodafone Kabel, Horizon, Sky a také v síti IPTV operátorů MagentaTV, Zuhause Kabel, GigaTV Net a waipu.tv.

technické parametry - BILD HD:

Astra 1L (19,2°E), freq. 10,964 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články