Quantcast

Provozovatel Šlágr TV je v konkurzu

| redakce | tisk

Krajský soud v Českých Budějovicích poslal do konkurzu provozovatele česko-slovenských hudebních stanic s teleshoppingovými prvky Šlágr TV, spol. s r.o. Insolvenční návrh navrhla firma.

Insolvenčním návrhem ze dne 14. září 2021 se dlužník domáhá vydání rozhodnutí o zjištění úpadku a současně rozhodnutí o řešení způsobu tohoto úpadku ve formě konkurzu. Ve svém návrhu uvádí, že je dlouhodobě v nepříznivé hospodářské situaci. V roce 2020 se dostala společnost Šlágr TV do sporu s provozovateli pozemního vysílání, společnostmi České Radiokomunikace a Czech Digital Group, kdy spor se týkal platnosti smluv o poskytování služeb elektronických komunikací a oprávněnosti poskytovatelem účtované ceny za tyto služby.

S ohledem na tento spor nehradil dlužník v plné výši účtované platby za poskytnuté služby. Navzdory sporům o platnost smluv a oprávněnost účtované ceny dlužník řádně a včas hradil splátky svých dluhů z předchozích období vůči oběma poskytovatelům, k jejichž úhradě se zavázal v dohodách uzavřených 17.6.2019.

Spor dlužníka se společností Czech Digital Group o zaplacení úplaty za zajištění šíření televizního vysílání vyvrcholil tím, že tato společnost omezila vysílání televizních programů Šlágr TV a Šlágr 2 takovým způsobem, že byla pouštěna pouze černá obrazovka s nápisem "Šlágr" bez jakékoliv další informace. To zcela odporuje obvyklé praxi, kdy při omezení vysílání je černá obrazovka buďto doplněna informací o přesunutí vysílání na jiný televizní kanál nebo je z ní odstraněno vše týkající se předmětné televizní stanice.

Podle názoru soudce tímto zcela nestandardním způsobem byla u diváků úmyslným jednáním vzbuzena mylná představa, že se jedná o skutečné vysílání televizní stanice společnosti Šlágr TV, v důsledku čehož si diváci nepřeladili své televizory na jiný multiplex, v němž byl program skutečně vysílán. V důsledku tohoto cíleného jednání došlo k rapidnímu poklesu sledovanosti, což mělo zásadní vliv na ztrátu obchodního potenciálu Šlágr TV.

Provozovatel multiplexů vyčíslil dluh společnosti Šlágr TV na 19,4 miliony korun.

Společnost Šlágr TV o víkendu ukončila vysílání programu Šlágr TV v celoplošném multiplexu 24. Jiné stanice Šlágr Muzika („Šláger Muzika“) a Šlágr Premium jsou licencovány na Slovensku a provozuje je společnost Československá Muzika, spol. s.r.o.





Reklama




Vybrané články