Quantcast

19,2E: Konec ARD Alpha SD, SR Fernsehen a WDR na starých TP

| redakce | tisk

Německý veřejnoprávní vysílatel ARD v souladu s plánem provedl změny v distribuci svých některých programů na satelitním systému Astra na pozici 19,2°E. Změny se týkají programů ARD Alpha, SR Fernsehen a lokálních mutací spolkové televize WDR.

Stanice ARD Alpha skončila v klasickém SD rozlišení. Vysílání nyní mohou sledovat diváci jen v technicky lepší kvalitě - v HD rozlišení. Vypnutí MPEG-2/SD distribuce se tak dotkne jen diváků se starými set top boxy, které novější kodek MPEG-4 a HD rozlišení nepodporují. Řešením je výměna přístroje za novější.

Textová informace o nových parametrech ARD Alpha
▲ Textová informace o nových parametrech ARD Alpha

Vedle ARD Alpha na stejném kmitočtu 12,265 GHz skončila i stanice SR Fernsehen. Na obou programových pozicích jsou nyní statické obrazce s informacemi o ukončené distribuci. Vysílání SR Fernsehen mohou diváci nyní sledovat z jiné frekvence v MPEG-2/SD ale i v lepší kvalitě v MPEG-4/HD.

Textová informace o nových parametrech SR Fernsehen
▲ Textová informace o nových parametrech SR Fernsehen

Skončily také rozhlasové stanice na téže frekvenci (12,265 GHz). Místo původních programů se nyní vysílá informace o nových parametrech.

Textová informace o nových parametrech kanálů WDR
▲ Textová informace o nových parametrech kanálů WDR

Lokální mutace WDR skončily na kmitočtech 12,422 GHz a 12,604 GHz. Místo nich se nyní vysílají oznámení o změně vysílacích parametrů.

Podrobný popis změn jsme přinesli v nedávném článku.





Reklama




Vybrané články