Quantcast

Na Slovensku mohou odstartovat Tv ZYPS a ATV

| redakce | tisk

Na slovenském televizním trhu mohou vysílat další dvě televizní stanice. Slovenský regulátor médií RVR (Rada pro vysílání a retransmisi) na svém posledním zasedání konaného 9. února 2022 rozhodla o udělení vysílacích licencí pro Tv ZYPS a ATV.

První z vyjmenovaných stanic získala licenci na celoplošné digitální vysílání, druhá na lokální vysílání.

O licenci pro stanici s názvem Tv ZYPS požádala košická společnost PRINCIP NET s.r.o. Podle licenčních podmínek bude program vysílat 24 hodiny denně 7 dní v týdnu. Stanice se zaměří na vysílání pořadů - 10 procent vysílacího času vyplní politická publicistika, 40% ostatní publicistika, 20% dokumentární pořady, stejný prostor budou mít i zábavní pořady a 10 procent vysílacího času stanice věnuje hudebním pořadům. Pořady budou vysílány na podporu poznávání různých kultur.

Stanice Tv ZYPS chce vysílat prostřednictvím pozemních vysílačů (DVB-T) společnosti AVIS.

Na stejném zasedání získala licenci stanice ATV pro společnosti SEWARE multimedia v.o.s. ze Žiaru nad Hronom. Stanice lokálního charakteru bude vysílat 24 hodiny denně 7 dní v týdnu především nepolitickou publicistiku (94,78%). Zbývající vysílací prostor (5,22%) vyplní zpravodajství. Stanice chce vysílat v DVB-T.





Reklama




Vybrané články