Quantcast

Super RTL číslem 1 mezi dětskými kanály

| redakce | tisk

Super RTL zůstává v Německu jasnou jedničkou televizní stanice pro děti s průměrným tržním podílem 21 % v cílové skupině 3-13 let. Super RTL si úspěšně udržela první místo v roce 2021 (v časovém slotu 6:00 - 20:15).

Německá veřejnoprávní televize KIKA dosáhla 17,2 %, zatímco konkurenční stanice financované reklamou Disney 12 % a Nickelodeon 4,9 %.

Super RTL
▲ Super RTL

Přesvědčivé tržní podíly byly způsobeny řadou úspěšných formátů na všech platformách Super RTL. Formát "Idefix und die Unbeugsamen" vytvořený jako prequel ke známým filmům o Asterixovi dosáhl silných podílů nejen v lineárním vysílání, ale také online. Související hra Idefix se těšila velké oblibě na webu toggo.de a v aplikaci TOGGO a seriál, který se zaměřuje na dobrodružství čtyřnožce předtím, než se pustí do Asterixe a Obelixe, byl úspěšný i na streamovací platformě RTL+.

Vlastní produkce Super RTL "Woozle Goozle" dokázala od začátku roku 2021 konkurovat více než 65 milionům zhlédnutí, zejména na YouTube.

Super RTL si vedla velmi dobře i ve večerním prime time. V průběhu roku 2021 dosáhl kanál silného podílu 2,2 % ve skupině diváků 14-59 let. Klíčovou roli hrála také během promítání filmů o Asterixovi od 20:15 ve dnech 5. 11. - 11. 11. s průměrným podílem 2,3 % a během vysílání vánočních filmů od 13. listopadu.

zdroj: satkurier.pl + satnews.de





Reklama




Vybrané články