Quantcast

JOJ 24 chce začít vysílat ještě na jaře

| redakce | tisk

Během několika týdnů by měla na slovenském televizním trhu odstartovat další zpravodajská televize. Tamní mediální skupina JOJ hodlá divákům nabídnout vlastní stanici zaměřenou na aktuální zpravodajství a informace s názvem JOJ 24.

Kanál JOJ 24 získala vysílací licenci před měsícem a provozovatel programu již vyjednává s televizními operátory ohledně zařazení programu do jejich programového rastru. Kdy stanice přesně odstartuje bude závislé na právě probíhajících jednání s operátory. Ti již mají bohatou nabídku programů, včetně dvou zpravodajských stanic - privátní TA3 a veřejnoprávní RTVS 24, rebrandovaná z programového okruhu RTVS Trojka.

Vedle dvou domácích zpravodajských kanálů mohou slovenské domácnosti přijímat i dvě české zpravodajské televize - veřejnoprávní ČT24 a privátní CNN Prima NEWS a dále také řadu zahraničních stanic.

JOJ 24 chce z 80 procent vyplnit vysílací čas zpravodajství a zbývajících 20 procent publicistikou. Píše o tom portál Živé.sk.

Signál JOJ 24 bude operátorům nabízet ve vysokém rozlišení. Zatím není jasné, zda bude stanice dostupná i na klasickou pozemní anténu, stejně jako její sesterské programy JOJ, JOJ Plus a WAU. Konkurenční TA3 je součástí placené televize Plustelka.





Reklama




Vybrané články