Quantcast

Rumunská TVR vrací do éteru stanici TVR Info

| redakce | tisk

Veřejnoprávní televizní vysílatel Societatea Română de Televiziune (SRTV), působící v Rumunsku, znovu spouští zpravodajský kanál TVR Info. Stanice byla založena v prosinci 2008 a ukončena v důsledku finančních škrtů v roce 2012.

Nyní TVR Info testuje na satelitu Eutelsat 16A (16°E) před jeho oficiálním startem, který je naplánován na dnes 20. června 2022.

TVR Info byla zařazena do multiplexu ke zbývajícím národním kanálům rumunské TVR na frekvenci 11,512 GHz, pol. V (SR 29950, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK). V multiplexu je i jeden FTA kanál - mezinárodní TVR International. Ostatní televizní stanice - TVR 1, TVR 1 HD, TVR 2, TVR 2 HD, TVR 3, TVR Moldova jsou zakódovány systémem Conax. TVR Info má připojené identifikace CA systémů Conax a BISS.

TVR Info (foto: TVR)
▲ TVR Info (foto: TVR)

TVR Info byla ukončena v roce 2012, ale o několik měsíců později provozovatel změnil strukturu a název své mateřské televizní stanice spuštěním TVR News ve spolupráci s Euronews. Nová stanice založená na obsahu evropského kanálu z Lyonu přestala vysílat o 3 roky později v důsledku změn v SRTV.

Nedávno rumunský regulátor CNA znovu vydal licenci kanálu TVR Info. Jeho programová struktura je následující: 76 % vlastní produkce, 18 % obsahu třetích stran a 6 % vysílání z TVR Moldova. Díky tomuto projektu prokážou novináři TVR svou plnou profesionalitu a nabídnou rumunským občanům kvalitní informace v době, kdy je třeba se vypořádat s celosvětovým fenoménem „fake news“. Vysílatel doufá, že se jeho kanál TVR Info opět stane jedničkou na trhu.

SRTV také hodlá obnovit kulturní kanál TVR (TVR Cultural), který byl stažen v roce 2012, s cílem posílit propagaci umění, kultury a zábavy. Start kulturního kanálu je plánován na pozdější datum. Obnova této stanice umožní přidělit část vysílacího času TVR 3 regionálním projektům.

technické parametry - TVR Info:

• Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,512 GHz, pol. V, SR 29950, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Conax/BISS

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články