Quantcast

TVP Nauka odstartuje 3. října. Co divákům nabídne?

| redakce | tisk

Polský veřejnoprávní vysílatel TVP (Telewizja Polska) oznámil, že 3. října spustí svůj nový tématický kanál TVP Nauka. Podle broadcastera bude stanice ideálním místem pro badatele toužící po vědomostech starší 14 let.

Právě na této stanici budou moci zvídaví diváci poznat zákulisí největších světových objevů, sledovat přenosy událostí, které tvoří historii vědy, účastnit se debat a svobodně si vybírat z bohaté nabídky filmových a televizních produkcí popularizujících znalostí o okolním světě.

Logo TVP Nauka
▲ Logo TVP Nauka

TVP Nauka přinese také ambiciózní vědecko-fantastickou kinematografii, životopisné filmy o vynikajících vědcích, sérii "Věda a umění" věnovaná umělcům, kteří se při své práci inspirovali vědeckým výzkumem a další.

Vlajkovou lodí nové stanice mají být přenosy významných vědeckých událostí. Stanice odvysílá vyhlášení letošních cen za fyziologii a lékařství, chemii, fyziku a ekonomii. V říjnu budou moci diváci TVP Nauka sledovat částečné zatmění Slunce v přímém přenosu. Plánují se také pořady o startech vesmírných misí.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články