Quantcast

Kanál s country hudbou opustí Sky UK a Freesat

| redakce | tisk

Volně vysílaný kanál Spotlight TV, dříve známý pod názvem Keep it Country, bude na britských platformách Sky UK a Freesat ukončen ve středu 31. srpna 2022.

Sky potvrdila odstranění kanálu ze současné pozice 365. Na Freesatu má opustit pozici 500. To je velmi špatná zpráva pro fanoušky country hudby, i když není zcela jasné, zda dojde k vypnutí volně šířeného FTA kanálu ze satelitu Astra 2G (28,2°E).

Spotlight TV nabízí nostalgickou hudbu a klasické filmy. Programové schéma tvoří americké sitcomy "The Beverly Hillbillies", "Bonanza" nebo "Petticoat Junction". Ve vysílání se objevují nejzajímavější country hudební pořady - například "Ireland West American Country", "Kelly Talks Country" a "American Country Show". Velká část programové nabídky je však zaměřena na country a její příbuzné žánry.

Spotlight TV (foto: spotlight.tv/satkurier.pl)
▲ Spotlight TV (foto: spotlight.tv/satkurier.pl)

Majitel Phil Mack již dříve uvedl, že náklady na distribuci kanálu činí 82 000 liber měsíčně. Kritizoval zastaralou metodu hodnocení sledovanosti, kterou používá analytická organizace British Broadcasters Audience Research Board (BARB). Nulová sledovanost kanálu byla podle něj způsobena tím, že nikdo z 5200 diváků BARBu kanál nenaladil. Obvinil také BARB z toho, že jeho údaje o žebříčku ovlivňují příjmy od reklamních agentur.

"Nezáleží na tom, jestli si ho naladí 100 000 domácností, pokud si žádný člen BARBu kanál nezapnul, takže se má za to, že ho nikdo nesledoval," uvedl Phil Mack, majitel stanice Spotlight TV.

Spotlight TV se však nyní dostala do služby Channelbox založené na digitální pozemní službě Freeview. Channelbox, který je k dispozici na pozici 271, slouží jako portál pro širokou škálu televizních streamovacích služeb. Channelbox je také k dispozici na zařízeních se systémem Android a Apple prostřednictvím speciální aplikace.

technické parametry - Spotlight TV:

• Astra 2G (28,2°E), freq. 11,081 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl + rxtvinfo.com





Reklama




Vybrané články