Quantcast

13E: Arménské programy z nové frekvence

| redakce | tisk

Dva arménské televizní programy začaly vysílat z nové frekvence na satelitním systému Eutelsat Hot Bird, což naznačuje možný přesun na nové vysílací parametry. V současné době probíhá souběžná distribuce na nové i původní frekvenci.

Arménské programy na pozici 13°E - to je veřejnoprávní Armenia 1 TV a privátní Kentron TV - obě v mezinárodní verzi nově vysílají v multiplexu Eutelsatu na kmitočtu 11,296 GHz, pol. H. Doposud distribuci obou programů zajišťovala společnost Arqiva na frekvenci 11,334 GHz, pol. H.

Kentron TV - záběr z příjmu stanice
▲ Kentron TV - záběr z příjmu stanice

Z technického pohledu žádné další změny v šíření těchto stanic neproběhly. Vysílání je nadále poskytováno ve video kodeku MPEG-2 v SD rozlišení se zvukem v MPEG a je šířeno volně ( FTA).

Kentron Television, jejímž zakladatelem je Multimedia Kentron CJSC, vznikla v roce 2002. Stanice vysílá pořady různých žánrů (zpravodajské, zábavní, hudební, kulturní a sportovní). Stanice vysílá také filmy, dokumenty a animované filmy. Armenia 1 TV je arménská veřejnoprávní televize, která vysílá od roku 1956. Divákům přináší aktuální zpravodajství a informace, magazíny různého typu (včetně o zdraví a životním stylu), talk show, seriály, filmy.

Armenia 1 TV - záběr z příjmu stanice
▲ Armenia 1 TV - záběr z příjmu stanice

nové technické parametry - Armenia 1 TV (ARMPUB TV) a Kentron TV International:

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,296 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

původní technické parametry - Armenia 1 TV (ARMPUB TV) a Kentron TV International:

• Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,296 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články