Quantcast

Cestopis Po jedné stopě do Afriky se vrací na ČT

| redakce | tisk

Dalšími sedmnácti díly pokračuje úspěšná cestovatelská série České televize Po jedné stopě do Afriky II. Po dvouleté pauze se na obrazovky vrací nejen zkušený motorkář Igor Brezovar, ale i herec Martin Písařík, aby navázali na své putování z Maroka až do Jihoafrické republiky.

Diváci se mohou v pokračování série těšit na pohledy do džungle, klikaté kamerunské silnice i vánoční stromek uprostřed tropů. První díl druhé série cestopisu uvede program ČT2 ve středu 11. ledna od 21:30 hodin.

Po jedné stopě do Afriky II. (foto: Česká televize)
▲ Po jedné stopě do Afriky II. (foto: Česká televize)

Natáčení první série přerušila válka v Kamerunu a koronavirová pandemie právě ve chvíli, kdy se cestovatelé nacházeli v Nigérii. Své stroje odložili při nuceném návratu na jednom nigerijském dvorku a posílali rodině majitelů domu pravidelně peníze za pronájem. Ke svým motorkám se Igor Brezovar s Martinem Písaříkem vrátili po dvou letech.

První okamžiky setkání byly nadějné. Na dvorku stálo auto i obě motorky. Šok následoval až při bližším ohledání. V motorkách se usídlily myši, ještěrky i krysy, a i vlhké podnebí vykonalo své. Nic z toho nám však nedokázalo zkazit nadšení z pokračování cesty přes Nigérii, Kamerun, Kongo, Angolu a Namibii až do Jihoafrické republiky,“ vypráví herec Martin Písařík.

Po jedné stopě do Afriky II. (foto: Česká televize)
▲ Po jedné stopě do Afriky II. (foto: Česká televize)

Očima zkušeného cestovatele a pohledem nadšeného herce chce i druhá řada cestopisu divákům České televize ukázat společné, rozdílné a zajímavé znaky zemí západního afrického pobřeží. Sedmnáct nových dílů ukáže třeba to, co motorkáři zažili při putování územím ovládaným Boko Haram, kde nocovali, jak probíhala léčba malárie a proč Martin Písařík nesměl ke gorilám a neviděl pralesní slony. A odpoví i na otázku, zda jsou africké země opravdu tak nebezpečné, jak se traduje?

Všechny dosud odvysílané díly cestopisu Po jedné stopě do Afriky jsou k dispozici v iVysílání České televize.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články