Quantcast

13E: Jibek Joly HD přejmenován na Silk Way

| redakce | tisk

Koncem února se představila kazašská televizní stanice Jibek Joly pod novým názvem Silk Way, což je anglický název pro Jibek Joly. Jde o druhý rebrand v relativně krátké době.

Stanice začala vysílat 25. října 2002 pod názvem Caspionet. Po deseti letech byla přejmenována na Kazakh TV (Qazaq TV). V září 2022 došlo k dalšímu rebrandu na Jibek Joly. Na konci února letošního roku dostala stanice anglický název Silk Way ("Hedvábná cesta").

Silk Way HD - záběr z příjmu stanice
▲ Silk Way HD - záběr z příjmu stanice

Silk Way je první národní satelitní televizní kanál Kazachstánu. Je součástí neziskové skupiny "Kazakh President's TV and Radio Complex", jednoho z největších mediálních holdingů v zemi. Stanice je dostupná pro diváky ve 118 zemích na 4 kontinentech.

Obsah stanice je vytvořen výhradně z pořadů domácí tvorby. Pořady se zaměřují na kulturu, tradice, historie ale i cestovní ruch a investiční kapacita Kazachstánu.

V listopadu 2017 stanice přešla na vícejazyčné vysílání - program poskytuje v kazašském, ruském a anglickém jazyce. Od 1. května 2018 také v kyrgyzštině. Od 28. listopadu 2018 vysílá také v uzbeckém jazyce.

Do Evropy je stanice Silk Way HD šířeny přes satelitní systém Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E.

technické parametry - Silk Way HD (dříve Jibek Joly HD):

• Eutelsat Hot Bird (13°E), freq. 10,930 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články