Quantcast

Rádio Dálnice ukončí vysílání v pásmu VKV

| redakce | tisk

Na konci března ukončí vysílání v pásmu velmi krátkých vln (VKV/FM) dopravní stanice Rádio Dálnice. Informovala o tom Mediální skupina Pohoda, která tuto stanici vlastní.

Provozovatel zmínil dva důvody konce v analogovém éteru - změna způsobu příjmu, jakým posluchači na cestách konzumují obsah a aktuální metodika poslechovosti rádií, která nereflektuje mobilní posluchače. Situace již není pro provozovatele udržitelná a pořady bude svým posluchačům nabízet na internetu v podstastové platformě Dálnice - podcasty na cesty.

Rádio Dálnice vybudovala silnou síť FM vysílačů o menším výkonu, které slouží především po nejvytíženější české dálnici D1.

Stanice posluchačům přinášela dopravní seris a nejnovější informace z domácích silnic a dálnic. Dopravní zpravodajství v českém a anglickém jazyce vysílala každou čtvrthodinu.

Rádio Dálnice je vedle VKV/FM dostupné také v DVB-T2. Program nabízí celoplošný multiplex 24, operátora Digital Broadcasting. V minulosti se Rádio Dálnice vysílala také přes satelit.





Reklama




Vybrané články