Quantcast

JustWatch: Paramount+ překonala Apple TV+

| redakce | tisk

Na globálním trhu placených streamovacích platforem dochází k významným změnám. Služba Paramount+ již předběhla konkurenční službu Apple TV+. Vyplývá to z monitoringu streamovacího průvodce JustWatch.

Největší podíl na trhu streamovacích služeb má podle JustWatch stále Netflix (23%), druhý největší podíl (20%) kategorie ostatních streamovacích služeb, což jsou v součtu všechny lokální a regionální streamovací služby. Třetí největší share (20%) si udržuje služba prime video.

Globální podíl streamovacích služeb podle Just Watch, čtvrtý kvartál 2022 (foto: JustWatch)
▲ Globální podíl streamovacích služeb podle Just Watch, čtvrtý kvartál 2022 (foto: JustWatch)

Na trhu se prosazují i nové streamovací služby jako Disney+ (globálně ve čtvrtém kvartálu 2022 podíl 15%) a HBO Max (9%). Na službu Paramount+ připadá 7% share.

Z pohledu globálního vývoje share klesá Netflix. Nadále je ale top službou ve svém oboru. Neznamená to, že Netflix ztrácí abonenty. Nárůst počtu nových klientů u jiných služeb je ale větší.

Vývoj share streamovacích služeb podle Just Watch (foto: JustWatch)
▲ Vývoj share streamovacích služeb podle Just Watch (foto: JustWatch)

Na českém a slovenském trhu služba pod značkou Paramount+ není poskytována. Na těchto a některých dalších trzích je poskytována služba SkyShowtime, společný projekt Paramount Global (Showtime) a Comcast (Sky). SkyShowtime je u nás nabízena od 14. února letošního roku.

JustWatch je mezinárodní průvodce streamováním, který pomáhá více než 20 milionům uživatelů měsíčně najít něco skvělého ke sledování na streamovacích platformách typu Netflix, Prime Video, Disney+ atd. ve 100 zemích.





Reklama




Vybrané články