Quantcast

Telly: Milánské derby bylo v Lize mistrů hojně sledované

| redakce | tisk

V rámci semifinále Ligy mistrů čekají milovníky fotbalu celkem čtyři špičkové zápasy. Dva už se odehrály. Derby mezi Interem Milán a AC Milán bylo minulý týden sledovanější než zápas Realu a City, vyplývá ze statistik televizního operátora Telly.

Nejprestižnější evropská klubová soutěž má za sebou první část semifinálových klání. Úvodní dva zápasy se odehrály v úterý a ve středu 9. a 10. května, odvety jsou pak na programu tento týden.

Ze statistik televizního operátora Telly vyplývá, že sledovanějším z dvojice semifinálových zápasů bylo milánské derby, které si pustilo o 8 procent více diváků než zápas mezi Realem Madrid a Manchesterem City. Oba zápasy měly velký celkový čas u obrazovky - 1,8 hodiny, což je o 10 minut více než v případě nejsledovanějšího čtvrtfinálového zápasu (Bayern Mnichov - Manchester City).

První semifinálové zápasy ale neměly větší sledovanost než květnové čtvrtfinálové duely. Pro porovnání: čtvrtfinálový duel mezi Bayernem Mnichov a Manchesterem City byl ještě o 7 procent sledovanější než zápas Inter Milán - AC Milán z minulého týdne. Ve čtvrtfinále i v semifinále ale měly všechny zápasy vysokou sledovanost kolem 1,7 hodiny, což znamená, že většina diváků viděla zápas kompletně celý včetně předzápasového studia.

Odvety jsou naplánované na úterý (Inter Milán - AC Milán) a středu (Manchester City - Real Madrid). Oba zápasy vysílá v přímém přenosu a s českým komentářem stanice Premier Sport 2 (úterní zápas), respektive Nova Sport 3. V obou prípadech jako obvykle s předzápasovým studiem od 20:15 hodin.





Reklama




Vybrané články