Quantcast

Zpravodajství TV Nova představuje Lovce bouřek

| redakce | tisk

Zpravodajství TV Nova představuje nový tým Lovci bouřek. Jedná se o redaktora Vladimíra Hotě a kameramana Ivana Viktoru, kteří budou pro diváky mapovat vývoj počasí v České republice přímo v terénu.

K tomu účelu bude tým využívat speciálně upravené vozidlo vybavené ke sledování počasí. Součástí auta je meteostanice vyhodnocující na místě aktuální data například o rychlosti a směru větru, teplotách, tlaku či vlhkosti vzduchu. Bude tak možné rovněž předpovídat nejbližší vývoj.

Lovci bouřek (foto: TV Nova)
▲ Lovci bouřek (foto: TV Nova)

Chceme se zaměřovat na výrazné až extrémní jevy, nepůjde pouze o klasické bouřky, ale třeba také silný vítr nebo kroupy. Budeme tam, kde se z hlediska počasí a jeho následků něco děje,“ vysvětluje Lovec bouřek Vladimír Hoť, „kromě meteostanice budeme okolí mapovat i pomocí čtyř kamer, do vysílání se bude možné propojit také přes skype. V autě máme i malou střižnu.“

Lovci bouřek (foto: TV Nova)
▲ Lovci bouřek (foto: TV Nova)

TV Nova je jediným mediálním domem v České republice, který nabídne svým divákům počasí touto interaktivní formou. Jsme si vědomi, že nejsme ve Spojených státech v sezóně hurikánů, ale všichni jistě vnímáme, že jsou extrémní jevy počasí stále častější. Jedná se třeba o přívalové deště způsobující povodně nebo i lokální tornáda. Z auta bude možné vstupovat do všech našich zpravodajských relací, primárně budeme tento tým využívat pro vysílání TN Live,“ dodává Michal Kratochvíl, šéfredaktor zpravodajství TV Nova.

Lovci bouřek (foto: TV Nova)
▲ Lovci bouřek (foto: TV Nova)

Lovci bouřek (foto: TV Nova)
▲ Lovci bouřek (foto: TV Nova)

Lovci bouřek znovu ukazují, že naše zpravodajství udává trendy a snaží se divákům co nejvíce přiblížit. Brzy plánujeme také divácké zapojení pomocí emailu a telefonu. Lovci bouřek jsou dalším důkazem, že opravdu žijeme s vámi,“ uzavírá Kamil Houska, ředitel zpravodajství TV Nova.

zdroj: Nova





Reklama




Vybrané články