Quantcast

Programovou ředitelkou skupiny Prima se stává Alex Ruzek

| redakce | tisk

Novou programovou ředitelkou skupiny Prima se od 13. září stává Alex Ruzek, dlouholetá programová ředitelka skupiny Nova. Ta na pozici střídá dosavadního programového ředitele skupiny Prima Romana Mrázka. O jeho dalším působení na Primě se aktuálně jedná.

Rád bych Romanovi poděkoval za velký kus cesty, který s Primou ušel. Za jeho desetileté působení na pozici programového ředitele jsme spustili šest tematických kanálů, počínaje dokumentárním kanálem Prima ZOOM a reality kanálem Prima SHOW konče. Díky programové profilaci jednotlivých vysílacích slotů jsme ve sledovanosti úspěšně dohnali komerční konkurenci a stali se jedničkou na trhu u dospělých diváků. Aktuálně s Romanem diskutujeme o jeho nové pozici, kde by zúročil své dlouholeté zkušenosti, a zároveň by se věnoval novým oblastem mediálního prostředí,“ říká Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

Nová programová ředitelka FTV Prima Alex Ruzek (foto: FTV Prima)
▲ Nová programová ředitelka FTV Prima Alex Ruzek (foto: FTV Prima)

V dnešní dynamické době, kdy se svět lineární televize úzce prolíná se streamovacími platformami, nastal čas pro nastavení nové programové strategie. Alex Ruzek bude díky svým bohatým zkušenostem jak z lokálního trhu, tak i ze zahraničního působení výraznou posilou našeho týmu. Věříme, že její skvělá orientace v oblasti trendů ve tvorbě videoobsahu posílí v dlouhodobém horizontu naši pozici na českém trhu,“ dodává Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

V průběhu posledních let jsem z pohledu konkurence sledovala skvělou práci, kterou skupina Prima odváděla a díky níž kontinuálně roste. Mým cílem bude nyní v tomto trendu pokračovat a nadále posilovat pozici lídra na trhu. Těším se, že přispěji k jasnější programové strategii, která bude ještě lépe akcentovat obsah a témata, jež chtějí dnešní diváci vidět, nehledě na způsob, jakým videoobsah konzumují,“ říká Alex Ruzek, nová programová ředitelka skupiny Prima.

Alex Ruzek se v mediálním prostředí pohybuje již téměř dvě desetiletí, z toho více než dekádu působila na pozici programové ředitelky skupiny Nova. Profesní zkušenosti předtím sbírala i na pozici generální ředitelky česko-slovenské verze MTV nebo na postu manažerky pro finanční plánování a analýzu v rámci londýnské pobočky skupiny CME. V minulosti dále pracovala pro investiční skupiny Credit Suisse First Boston nebo Tailwind Capital Partners/Thomas Weisel Capital Partners. Vystudovala Princetonskou univerzitu.

zdroj: FTV Prima





Reklama




Vybrané články