Quantcast

Rebrand FX HD na FX1 HD, dětské Toonix HD na filmový FX2 HD

| redakce | tisk

Bezplatný dětský kanál Toonix HD ukončil vysílání. Místo této stanice mohou diváci naladit zbrusu nový filmový kanál FX2 HD. Stávající filmová stanice FX HD byla přejmenována na FX1 HD, aby upozornila na multikanálovou strategii provozovatele.

Filmový kanál FX HD zřejmě zabodoval u televizních diváků a provozovatel se rozhodl nabídnout publiku sesterský kanál, který pojmenoval jednoduše FX 2 HD. Stanice vysílá na místě původního dětského programu Toonix HD, která patrně neměla takový úspěch jako FX.

Dosavadní program FX HD se vysílá s mírně modifikovaným názvem, který obsahuje nově i číslici - FX 1 HD.

FX 2 HD - záběr z příjmu stanice
▲ FX 2 HD - záběr z příjmu stanice

FX HD, nově FX 1 HD, je kanál zaměřený na atraktivní filmy z posledních let. Divákům nabízí tituly různých žánrů perštině nebo v původním znění (obvykle v angličtině) doplněné o vložené titulky v perštině. Stanice je určena persky hovořícímu publiku. Nicméně volné vysílání umožňuje stanici přijímat v dosahu pokrytí východního paprsku družice TürkmenÄlem/MonacoSat na pozici 52°E. V Čechách pro příjem postačuje parabola od průměru 60 cm. Směrem na východ signál slábne a je nutné zvolit satelitní anténu o větším rozměru (90 cm).

Nový kanál FX 2 HD zatím vysílá upoutávky na chystané pořady. Zahájení pravidelného vysílání je naplánováno na 22. října 2023.

Oba programy FX 1 HD a FX 2 HD se vysílají v plném HD rozlišení (1920x1080) se zvukem ve formátu AAC. Vysílání je volné.

technické parametry FX 1 HD, FX 2 HD:

• TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E), freq. 10,762 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/QPSK, FTA
• TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E), freq. 10,762 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články