Quantcast

Hudební Balkanika Music TV HD z nové kapacity

| redakce | tisk

Volně vysílaný bulharský hudební kanál Balkanika Music TV HD je možné nyní přijímat z domácího (bulharského) satelitu BulgariaSat 1 z nové vysílací frekvence. Stanice nadále vysílá FTA.

Na původní kapacitě, na kmitočtu 12,418 GHz byla distribuce této stanice ukončena.

Balkanika Music TV HD - záběr z příjmu stanice
▲ Balkanika Music TV HD - záběr z příjmu stanice

Program Balkanika Music TV HD nyní najde zájemce na kmitočtu 12,341 GHz, v rámci multiplexu DTH platformy Neosat. Ta nabízí některé programy volně (FTA), většina je zakódována a dostupná jen abonentům uvedené platformy.

Balkanika Music TV HD je nadnárodní hudební satelitní televize, která vysílá 24 hodiny denně nabízející hudební, zábavní i vzdělávací program zaměřený na publikum v Bulharsku, v balkánských zemích a trvale osídlených balkánských komunitách. Stanice vysílá od 15. srpna 2005 v SD. V červnu 2013 začala vysílat v HD rozlišení. Kanál je součástí mediální skupiny Q Music Media Group Ltd., součást Music Media Cluster.

Stanice nabízí hudební styly jako pop, rock, dance, r&b, etno, hip-hop a další.

Vedle hudební televize začala na nové kapacitě vysílat i zpravodajská stanice Bulgaria 24 HD. I v tomto případě zůstalo vysílání volné (FTA).

Programy Balkanika Music TV HD a Bulgaria 24 HD vysílají v MPEG-4 v HD rozlišení ze silného evropského paprsku družice BulgariaSat 1. Příjem je proto možný ve střední Evropě s parabolami již od průměru cca 60 cm.

nové technické parametry - Balkanika Music TV HD:

• BulgariaSat 1 (1,9°E), freq. 12,341 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA

nové technické parametry - Bulgaria 24 HD:

• BulgariaSat 1 (1,9°E), freq. 12,303 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články