Quantcast

Velikonoce na RTVS: Nové dokumenty, zábava i pohádky

| redakce | tisk | názory

RTVS připravila pro nejvýznamnější svátky křesťanů pestrý program, který reflektuje silný náboženský charakter Velikonoc. Na televizní diváky čekají premiérové dokumenty, zábavní pořady i premiérové pohádky pro nejmenší.

RTVS Jednotka přinese o velikonoční neděli přímé přenos Slavnostní svaté mše s papežem Františkem z Vatikánu a následně požehnání městu a světu Urbi et Orbi.

Na Velký pátek diváky čeká v poledne dvojdílná italská životopisná minisérie "Volajte ma František" a večer biblický příběh americké produkce "Syn Boží".

Ve vysílání o Velikonocích nebudou chybět ani klasické slovenské pohádky jako "Falošný princ", "Čert vie prečo", "Sokoliarova dcéra", "Zhŕňajova nevesta", či "O hlúpej žene", "Rozprávky bratov Grimmovcov" a další.

Klasika bude ve vysílání zastoupená čtyřdílným zpracováním románu Victora Huga "Bedári", filmovou minisérií "Sissi" a dobrodružným filmem "Cartouche". Ze současné filmové tvorby Jednotka nabídne filmy například "Naučte sa milovať" či "Láska v Monaku".

RTVS Dvojka o svátcích přinese až 6 nových dokumentárních filmů RTVS a výjimečné slovenské hudební projekty. V pátek 29.3. podvečer Dvojka nabídne premiéru animované pohádky "Myši patria do neba". Večer pak dva premiérové duchovní dokumenty - "Posledná večera" a "Brat Štefan". Duchovní rozměr Velké noci umocní především tradiční přímý přenos "Krížovej cesty z rímskeho Kolosea" za účasti papeže Františka.

Premiérový hudební zážitek přinese Dvojka v sobotu večer - "Sting - koncert na zámku Chambord".

V neděli večer Dvojka odvysílá třetí část trojdílné dokumentární série o divoké přírodě Chráněné krajinné oblasti Poľana - "Divoká Poľana - Vlci z Poľany".

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články