Quantcast

Tour de France odvysílá zdarma Das Erste

| redakce | tisk | názory

Živé zpravodajství z největšího cyklistického závodu na světě a živé přenosy z Tour de France budou dostupné na všech distribučních platformách německé veřejnoprávní ARD.

Sportovní agentura SportA, veřejnoprávní televize ARD a ZDF, dosáhly dohody s Amaury Sport Organization (ASO) na vysílacích právech na Tour de France, který se bude konat od 29. června do 21. července 2024.

Součástí dohody je vedle Tour de France také Tour de France Femmes (ženský cyklistický etapový závod kolem Francie). ARD bude také denně od 12. do 18. srpna 2024 informovat o ženském cyklistickém závodě v rámci přímých přenosů na programu Das Erste a také ve streamovací službě ARD Mediathek. Hlavním vysílatelem v rámci ARD pro Tour de France bude stejně jako dosud Saarländischer Rundfunk (SR).

Zhruba o měsíc později ARD přinese také cyklistický závod Deutschland Tour. ARD a ZDF opět společně získaly rozsáhlá práva od ASO na živé přenosy a práva po jejich odvysílání. ARD se tak opět ujme vedení cyklistického závodu, který se v Německu uskuteční od 21. do 25. srpna 2024.

ZDF bude vysílat živé přenosy z první etapy závodu Deutschland Tour ze Schweinfurtu do Heilbronnu a ze třetí etapy ze Schwäbisch Gmündu do Villingen-Schwenningenu. ARD bude vysílat přímý přenos z druhé etapy (Heilbronn - Schwäbisch Gmünd) a ze závěrečné etapy z Annweileru u Trifelsu s cílem v Saarbrückenu.

Programy Das Erste a ZDF je možné přijímat zcela zdarma ze satelitu Astra na pozici 19,2°E.

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články