Quantcast

Pepa Nemrava vaří z pokladů našeho venkova na TV Paprika

| redakce | tisk | názory

Od vidlí až po vidličku. Taková je skutečná chuť české a moravské kuchyně, kterou v novém pořadu provede populární kuchař Pepa Nemrava. Můžeme se těšit na nově pojaté tradiční lidové recepty i nečekané spojení chutí na nedělní sváteční oběd.

Pořad Od farmáře na talíř s Pepou Nemravou má premiéru už 7. září, vysílá stanice TV Paprika každou sobotu a neděli od 17 h.

Pepa Nemrava navštíví v každém díle se štábem jinou farmu, kde diváci poznají dřinu i radost, zajímavé příběhy, ale hlavně skvělé suroviny. Ty Pepa promění v klasické české pokrmy, na které se vám budou sbíhat sliny.

Houby, tvargle i maso z farmy
Naše země nabízí spoustu skvělých surovin. Máme tu šikovné farmáře a chovatele, ale také ledasco najdeme ve volné přírodě. A to mě na české kuchyni baví - že i z úplně prostých surovin dokážeme vytvořit luxusní několikachodové menu,“ říká kuchař Pepa Nemrava.

Od farmáře na talíř s Pepou Nemravou (foto: AMC)
▲ Od farmáře na talíř s Pepou Nemravou (foto: AMC)

V premiérových dílech pořadu Od farmáře na talíř si tak připomeneme to nejlepší, co nám česká příroda, zemědělství a řemeslo nabízí. Od různých zeleninových specialit přes farmářské maso až po návštěvu šnečí farmy.

Uvaříme spolu mimo jiné lidové recepty jako je kulajda, zapečené brambory s tvarglema nebo houbového kubu. Přidáme pár složitějších chodů na nedělní oběd, například telecí líčka na víně. A kdo rád v kuchyni experimentuje, může si vyzkoušet šneky skoro podle Rettigové. Těším se na viděnou každou sobotu a neděli v podvečer na TV Paprika,“ láká na své kulinářské umění Pepa Nemrava.

Jedním receptů, které si oblíbený kuchař pro diváky připravil je kombinace českého medu, ovoce a zeleniny s chutným lososem.

Česká a slovenská kuchyně každý víkend
Diváci se mohou těšit na celkem šest dílů plných zajímavých rozhovorů, setkání s farmáři, povídání o vaření a hlavně skvělých receptů a tipů.

Pořad Od farmáře na talíř s Pepou Nemravou vysílá TV Paprika od 7. září každou sobotu a neděli od 17 hodin.

A komu česká kuchyně nestačí, může si ještě vzápětí užít robustnější a výrazné chutě Slovenska s kuchařem Gabo Kocákem. Ten si pro diváky připravil například plněné cuketové květy s foie gras nebo poněkud neobvykle pojatý paprikáš. Jeho verze pořadu Od famára na tanier s Gabo Kocákem následuje na TV Paprika hned po české vždy ve víkendové dny od 17:30 hodin.

zdroj: AMC

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články