Quantcast

Nová platforma Tividi Satellit/Arena TV zahájila oficiálně vysílání

| redakce | tisk

V německých kabelových sítích a na satelitu Astra 19,2°E odstartovala v úterý večer nová německá pay-tv platforma Tividi Satellit s programy Arena TV. Během večera šestiletý syn ředitele obchodu Christopha Bellmera stiskl červený knoflík, čímž zahájil oficiální provoz platformy. Kanály Arena TV budou vysílat přenosy z německé fotbalové Bundesligy. První přenos divákům nabídne již tuto sobotu.

Provozovatel kanálů Arena TV bojoval o vysílací práva s původním držitelem práv - německou platformou Premiere, která na 3 sezóny přišla o práva k satelitnímu šíření Bundesligy. Tu bude nyní přes Astru nabízet Arena, která je ale nadále odkázána na infrastrukturu Premiere, aby mohla signál zajišťovat pro většinu diváků kabelových sítí.

Programy Tividi Satellit/Arena TV se vysílají mj. na satelitu Astra 1F (19,2°E), na kmitočtu 12,441 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. V paketu jsou stanice Eurosport 2, The History Channel, National Geographic, AXN, Kinowelt či Boomerang. Vysílání je chráněno kódovacím systémem Cryptoworks, který používají mj. domácí platformy Czech Link, Slovak Link či UPC Direct.

zdroj: DF





Reklama




Vybrané články