Quantcast

Viasat chce expandovat do Ruska

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Viasat chce expandovat do Ruska

Švédská skupina MTG, vlastník platformy Viasat, chce ještě v tomto roce vstoupit na ruský televizní trh s placenou satelitní televizí. Viasat si již pronajal další dva transpondéry na budoucím satelitu Sirius 4, který pokryje evropskou část Ruska.

SES Sirius vstup platformy Viasat na ruský trh nechce komentovat. Podle neoficiálních informací MTG AB, Viasat a SES Sirius nechtějí komentovat informace o pronájmu 2 transpondérů na družici Sirius 4, zvláště v kontextu biznysu v Rusku, neboť satelit ještě není na orbitální dráze. Vynesení satelitu je naplánováno na jaro 2007. Družici vynese ruská nosná raketa Proton z kosmodromu Bajkonur.

Sirius 4 bude mít 52 transpondérů v Ku pásmu a 2 v Ka pásmu a satelit nahradí stávající družice Sirius 2 a Sirius 3.

Podle dostupných informací má švédský Viasat investovat 50 mln. USD do spuštění ruské programové nabídky satelitní platformy s 30 programy. Provozovatel plánuje paket s 20 kanály v základní nabídce (Basic). Ten by měl stát 10 USD měsíčně.

Okolo 10 mln. USD chce Viasat investovat do infrastruktury na území Ruské federace - na kanceláře, na call center a kanceláře obsluhy abonentů. Pronájem transpondérů by se mělo pohybovat okolo 2 až 6 mil. USD ročně. Plány Viasatu kalkulují, že do dvou až tří let získá v Rusku půl miliónu abonentů. Na ruském trhu v současné době funguje konkurenční platforma NTV Plus.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články