Quantcast

TV odboráři kritizují změnu loga ČT

| redakce | tisk

Vedení České televize dnes s překvapením získalo informace o zveřejněném protestu televizních odborářů proti změně loga ČT. Jde o ukvapený a neadekvátní krok nezávislých odborových svazů, který je zjevně nedorozuměním.

Ve čtvrtek 21. září vedení televize představilo zástupcům odborářů dlouhodobý komunikační plán projektu změny loga a vizuálního stylu České televize. „Osobně jsem jim spolu s kolegou vrchním ředitelem Františkem Lambertem vysvětlil, proč změnu loga a označení kanálů chystáme. Navrhli jsme jim prezentaci nového vizuálního systému včetně loga v nejbližších dnech. Prezentaci už ostatně připravujeme ve spolupráci se špičkovými experty a odborníky i kolegy ze zahraničních televizí, kteří se na koncepci nového vizuálního stylu podíleli,“ říká generální ředitel České televize Jiří Janeček.

Vedení České televize nebude bránit vzniku jakýchkoli peticí televizních odborářů, i když nerozumí smyslu petice vyhlášené 26. září za zveřejnění nového loga. Česká televize od začátku projektu, tedy od března t.r. jasně deklarovala záměr seznámit s novým vizuálním stylem veřejnost, jakmile bude hotov, a to promyšleně a s maximální zodpovědností vůči jejím zaměstnancům a poplatníkům, tedy divákům. Představovat veřejnosti polotovar v případě tak zásadní změny by bylo nezodpovědné.

Od počátku také management jasně stanovil, že se změnou loga a vizuálního stylu seznámí nejprve Radu ČT. Radním byl projekt představen 26. července 2006 a získal jejich podporu. V průběhu října je naplánováno seznámení s projektem pro nezávislé odborové organizace televize a její zaměstnance, na přelomu roku pak nové logo s vizuálním stylem ČT představíme veřejnosti.

Finanční náklady celého projektu považujeme za know-how České televize a naší interní záležitost. Projekt je realizován pod kontrolním dohledem Rady ČT a její Dozorčí komise.

Martin Krafl
Tiskový mluvčí ČT

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články