Quantcast

ORF změnilo klíče, diváci mají problémy s příjmem

| redakce | tisk

Řada rakouských diváků má nyní problém s příjmem programů veřejnoprávní ORF ze satelitu. ORF změnila klíče v kódovacím systému CryptoWorks.

Diváci na svých obrazovkách místo dekódovaného programu nyní vidí jen hlášku: You are not authorized to watch this program, což označuje, že k příjmu programu nemá divák oprávnění. Za touto hláškou stojí právě změna klíčů, kterou ORF provedla jako obranu před pirátským příjmem.

Většina set top boxů a modulů s licencovaným systémem CryptoWorks by si měla s aktualizací klíčů poradit bez problémů. Problém s aktualizací oprávnění mají například receivery značky Skymaster. Podle výrobce bude v dohledné době uvolněna nové verze řídícího firmware.

Problém s příjmem mohou majitelé dekódovacích karet ORF vyřešit vložením karty do jiného satelitního set top boxu. Během několika minut by měla být opět karta aktivní.

K podobnému kroku (změně kódování) nedávno přistoupil i provozovatel platformy CS LINK. Po technické změně vyřadil všechny pirátské dekodéry. Po týdnu bylo kódování opět změněno.

zdroj: S+K





Reklama




Vybrané články