Quantcast

MS v motokrosu poprvé na Galaxii sport

| redakce | tiskobrázek k článku: MS v motokrosu poprvé na Galaxii sport

V letošním roce nabízí Galaxie sport svým divákům jedinečnou příležitost - přímé přenosy ze všech závodů MS v motokrosu. Tento divácky velmi atraktivní motoristický sport přinesl v minulých letech Československu a posléze České republice nejeden vavřín, v podobě dílčích úspěchů Jiřího Churavého, Jaroslava Falty nebo jednoho z nejlepších českých motokrosařů všech dob Petra Kováře.

Hostitelem první Velké ceny v motokrosu v kategorii MX2 pro rok 2007 se stane nizozemské město Walkenswaard. Na startovní listině bude chybět sedm jezdců z loňské první dvacítky, kteří přešli do kategorie MX1, nicméně určitě nebude nouze o dramatické zážitky. Většina jezdců z loňského roku, v čele s úřadujícím mistrem světa Francouzem Christophem Pourcelem, totiž zůstala v kategorii MX2 a přechod do MX jedniček ještě o nějaký rok oddálila.

Walkenswaardský okruh prošel zásadním inovačním procesem a většina jezdců si jeho nové úpravy velice pochvaluje. Nezapře ale, že je typickým nizozemským motokrosovým závodištěm, protože jeho povrch je zcela tradiční - písek. Ten, jak známo, dělá jezdcům problémy a o to zajímavější by boje v první Velké ceně roku 2007 mohly být.

Velkých cen je pro letošní rok vypsáno celkem patnáct a tradičně se dostane i na Českou republiku. Při své pouti světem se kolotoč motokrosového MS zastaví 29. července v západočeském Lokti, který se tím stává stálicí na motokrosovém světovém nebi v pořádání závodů na velmi vysoké úrovni.

Co znamená kategorie MX2 v motokrosu, jména aktérů MS pro letošní rok a vůbec všechno okolo této motoristické disciplíny, která je jednou z nejhojněji zastoupených jezdci jak ve světě, tak i v České republice, se dozvíte při přímých přenosech všech patnácti GP roku 2007.

Přímými přenosy Vás provede komentátor Galaxie sport Jiří Hejtík. Sledujte první přímé přenosy z MS v motokrosu již tento víkend 1. dubna v 11:55 a 14:55 hodin na Galaxii sport!

zdroj: PR Galaxie Sport





Reklama




Vybrané články