Quantcast

Změny na CS LINKu a SkyLinku vyřadily pirátský příjem

| redakce | tisk

Programy české platformy CS LINK a slovenské SkyLink není možné ode dneška přijímat na pirátských dekodérech na tzv. EMU. Provozovatelé provedli modifikaci systému CryptoWorks, která prozatím vyřadila EMU a některé staré dekódovací karty.

Paket CS LINK začal totiž používat nový GA klíč 00, SkyLink využívá nyní GA klíč 01.

Příjem programů paketů CS LINK a SkyLink byl na pirátských dekodérech možný právě díky prolomení staršího typu systému CryptoWorks, který bude již brzy odpojen. Distributoři karet Trade and Technology (karty CS LINK) a TBDS, a.s. (karty SkyLink) v současné době dokončují výměny dekódovací karet u svých zákazníků. Po skončení tohoto procesu bude starý systém CryptoWorks definitivně odpojen.

Příjem českých a slovenských programů přes tzv. EMU (emulaci) umožnilo sledovat základní české (ČT1, ČT2, ČT4, Prima TV, TV Nova) a slovenské programy (STV1, STV2, JOJ, Markíza) bez příslušných dekódovacích karet. Neznalí satelitní diváci ani netušili, že CZ i SK programy jsou z důvodu vysílacích práv kódovány systémem CryptoWorks firmy Irdeto Access a že pro příjem je nutná dekódovací karta. V Česku si může zákazník přístupovou kartu vybrat od dvou distributorů - Gital nebo Trade and Technology. Na Slovensku jsou v prodeji pro příjem programů SkyLink jen karty firmy TBDS.





Reklama




Vybrané články