Quantcast

Ředitel STV Radim Hreha odvolán

| Martin Vyleťal | tisk

Ředitelem Slovenské televize (STV) už není Radim Hreha. Na dnešním zasedání Rady STV ho odvolali z funkce ředitele STV. Hlasování bylo veřejné - deset radních ze 16 hlasovalo pro odvolání Hrehy. Rada navrhla pověřit vedením televize ředitele strategického rozvoje a zástupce ředitele STV Nikolaje Savického. Informaci přinesl server www.medialne.sk .

Rada může odvolat ředitele televize, pokud za půlrok nejméně dvakrát konstatuje, že instituce porušila zákony. Pod Hrehovým vedením nebyly dodržené například povinné kvóty pro nezávislou evropskou produkci a programy ve veřejném zájmu. Televizi se nepodařilo naplnit ani plánovaný podíl zpravodajství, ztráta televize za rok 2007 se zvýšila oproti plánu o polovinu na 300 miliónů slovenských korun. Píše medialne.sk.

Hreha byl šéfem STV zvolen před rokem. Na tomto postu měl působit 5 let. STV před jeho nástupem byla bez ředitele zhruba 1/2 roku. V červenci loňského roku se tohoto místa vzdal Richard Rybníček a přešel do nově vznikají digitální televize Febio TV.

Hreha dříve působil v ČR jako ředitel sekretariátu šéfa televize a patří k zakladatelům internetového portálu Česká Média.

zdroj: www.medialne.sk





Reklama




Vybrané články