Quantcast

CDG může v DVB-T šířit převzaté vysílání

| Martin Vyleťal | tisk

Akciová společnost Czech Digital Group (CDG) může pokračovat v DVB-T experimentu i po 31.1.2008. Rozhodla o tom Rada na svém posledním zasedání.

RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na 2. zasedání konaného 22. ledna 2008 registrovala společnost CDG jako provozovatele převzatého rozhlasového a televizního vysílání šířeného prostřednictvím pozemních vysílačů v systému DVB-T.

CDG může od 1.2. ve své síti šířit české programy Rádio Proglas, Public TV, TV Noe, Óčko a ze zahraničních stanic TA3 v časovém rozsahu 17 hodin (pondělí až pátek), 15 hodin (soboty a neděle) - tedy bez nočně-ranního bloku kvízů vysílaného televizí Ring TV. Kanál Prima TV je již v řádném provozu této sítě a změny se ji netýkají. Nabídka po 1.2. bude obdobná - přibude jen TA3.

Společnost CDG získala koncem loňského roku od Rady 30 denní licenci pro experimentální digitální vysílání, který ji umožňovala původní legislativa. K 1.1.2008 vstoupila v platnost tzv. diginovela, která CDG umožnila požádat o povolení dlouhodobého experimentu.





Reklama




Vybrané články