Quantcast

Public TV bude nadále kódovat jen některé pořady

| Martin Vyleťal | tisk

Česká satelitní stanice Public TV bude i nadále na satelitní platformě CS Link kódovat jen vybrané pořady (filmy). Server parabola.cz o tom informoval Lukáš Vítek, šéfproducent a šéfdramaturg akciové společnosti PublicCom, která provozuje Public TV.

V sobotu 2. února 2008 byl nečekaně celé odpoledne na satelitu kódován program Public TV. Program mohli přijímat jen uživatelé dekódovacích karet společnosti Gital, program se kóduje jen systémem CryptoWorks CAID 0D0F, který používá právě tento distributor. Majitelé přístupových TT Karet konkurenčního distributora TRADE and TECHNOLOGY (TaT) nemohli a nadále nemohou kódovaný obsah Public TV přijímat.

K nečekanému sobotnímu celoodpolednímu kódování Public TV Lukáš Vítek uvedl: "Pokud k něčemu takovému vůbec došlo, rozhodně se nejednalo o námi iniciovanou aktivitu".

Televize Public TV zahájila vysílání v červnu loňského roku. Většina programů této stanice se vysílá volně, kódují se jen filmové tituly, na které provozovatel nemá práva k nekódovanému satelitnímu vysílání. Bez dekódovací karty mohou diváci kompletní program přijímat v Praze a okolí z DVB-T sítě společnosti Czech Digital Group (K46).

Technické parametry Public TV:
satelit: Astra 1E (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4





Reklama




Vybrané články