Quantcast

Galaxie Sport od května v 4kanálovém audio formátu

| Martin Vyleťal | tisk

Kabelový a satelitní sportovní kanál Galaxie Sport oslaví v úterý 1. dubna 2008 šest let od zahájení vysílání. Pro své diváky připravuje řadu překvapení - plnohodný čtyřkanálový audio formát, novou grafickou podobu kanálu a další překvapení. Galaxie Sport je připravena vysílat i ve vysokém rozlišení (HDTV).

"Galaxie sport se v únoru přestěhovala do nových prostor news centra TV Nova v Praze na Barrandově," připomíná jednu z významných událostí televize Veronika Šmítková, mluvčí TV Nova. "Vysílaní je v současné době odbavováno špičkovou HD technologií. Tím se výrazně zlepšila obrazová kvalita, navíc je možné v blízké budoucnosti vysílat program také v HD formátu," upozorňuje. Transportní datový tok vysílání stanice byl k 1.3.2008 zvýšen na konstantní hodnotu 5 Mbits/s. "Od 1. května 2008 začne Galaxie sport vysílat v plnohodnotném čtyřkanálovém audio formátu (2x stereo čeština + originální komentář)," přibližuje další z novinek V. Šmítková.

Dalších změn se diváci dočkají až v srpnu - nové grafické podoby kanálu a další novinky a vylepšení.

Televize dále uzavřela nové smlouvy až dor oku 2010 na klíčové sportovní soutěže jako NHL, Premier League, NBA, ATP Masters, MLB a NF, dále nabídne prestižní anglický fotbalový pohár FA CUP, na který uzavřela kontrakt platný do roku 2012. Galaxie Sport také nabídne 60 přímých přenosů ročně včetně Superpoháru a 21 zápasů anglické fotbalové reprezentace.

Marek Kindernay, dosavadní programový ředitel, byl pověřen řízením kanálu. Ve funkci nahradil ing. Jiřího Hojgra.

Galaxii Sport může aktuálně přijímat 1 500 000 domácností v České republice a na Slovensku. K programu tak mají přístup 4 milióny diváků.





Reklama




Vybrané články