Quantcast

Personální změny v České televizi

| redakce | tisk

V České televizi dojde k 1. listopadu 2008 k několika zásadním organizačním změnám. Nově bude zřízen útvar strategického rozvoje. Jeho ředitelem bude jmenován Pavel Krumpár, který bude současně vykonávat i funkci obchodního ředitele do doby, než bude jmenován nový obchodní ředitel. Po roce bude opět obsazeno místo ředitele vnějších vztahů, kterým se stane Roman Bradáč.

Vznik útvaru strategického rozvoje je krokem, který přinese lepší formulace strategických záměrů České televize v následujícím období. „V nejbližších letech bude završen přechod z analogového na digitální vysílání a potřebujeme zřetelněji formulovat strategické záměry i v oblastech programu, výroby a ekonomiky,“ řekl dnes členům Rady České televize Jiří Janeček. V rámci útvaru strategického rozvoje budou například Projektová kancelář, Internet ČT a Teletext ČT.

Místo obchodního ředitele bude obsazeno v nejbližší možné době. Byli osloveni konkrétní kandidáti a Rada ČT i veřejnost budou včas informovány. Funkce ředitele útvaru strategického rozvoje a ředitele obchodního útvaru bude dočasně vykonávat Pavel Krumpár.

Útvar vnějších vztahů, který byl dočasně podřízen personálnímu řediteli, bude od listopadu řídit přímo generální ředitel ČT. Do jeho čela bude jmenován Roman Bradáč, který se v létě vrátil z postu zahraničního zpravodaje ve Spojených státech amerických. „Útvar vnějších vztahů bude vedle dosavadní agendy nově řídit také Marketing a komunikaci,“ upřesnil Jiří Janeček.

Organizační změny se dotknou také tiskového mluvčího a jemu podřízených útvarů (Tiskový útvar a Divácké centrum). Od 1. listopadu bude tiskový mluvčí ČT Ladislav Šticha opět řízen přímo generálním ředitelem.

Rada České televize dnes vzala informaci generálního ředitele na vědomí. Všechny organizační změny budou platné od 1. listopadu 2008.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články