Quantcast

Seriál Panelák TV JOJ bude na Prima TV a slovensky

| redakce | tisk

Český divák by uvítal zpět na obrazovce více slovenské tvorby. A právě pro něj chystá Televize Prima překvapení v podobě velmi populárního seriálu Panelák, který budou mít diváci příležitost vídat od 22. října na svých obrazovkách. Denní seriál Panelák bude mapovat vztahy mezi obyvateli i návštěvníky domu každý všední den od 9:00 na Primě.

Z výzkumů, které provedla Televize Prima, vyplývá, že by český divák ocenil návrat vysílání i ve slovenském jazyce. Ukázalo se, že 76,6 % diváků by uvítalo slovenské pořady v českých televizích. Výzkum zároveň vyvrátil obavy, že jsme si od slovenštiny odvykli natolik, že jí už nerozumíme. Podle výsledků 94 % dotazovaných nemá problém s porozuměním slovenskému jazyku a 97 % dotazovaných a upřednostňuje vyslání seriálu Panelák v původním znění ve slovenském jazyce. A pro ty, kteří přece jen dají nakonec přednost českému jazyku, připravila Televize Prima skryté titulky.

Pro návrat slovenštiny na české obrazovky vybrala Televize Prima ze slovenské produkce velmi oblíbený seriál Panelák. Tento denní seriál, který je laděn do lehkého komediálního stylu, si na Slovensku během krátké doby vydobyl opravdu silné postavení. Slovenská televize JOJ začala s vysíláním Paneláku v únoru roku 2008. Velmi záhy, po začátku vysílání na Slovensku, se díky oblibě diváků dostal seriál do hlavního vysílacího času a diváci tak mají možnost sledovat příběhy obyvatel Paneláku každý všední den od osmi hodin. „Seriál Panelák se na Slovensku těší velké oblibě a my jsme přesvědčeni, že si najde místo i u českého diváka,“ říká Gordon Lovitt, programový ředitel Televize Prima. Seriál Panelák bude na Primě mapovat vztahy mezi obyvateli i návštěvníky domu každý všední den po deváté hodině ranní.

Ve skutečnosti se nejedná o panelový dům, ale o bytovku, kterou panelákem obyvatelé pouze nazývají. V ateliérech v Bratislavě vyrostl kompletní interiér budovy a exteriéry jsou natáčeny u skutečného domu. Každá postava má své tragické i komické stránky, své neřesti a hlavně svá tajemství. Postavy si udržují lehký odstup od reality, ale dialogy působí věrohodně a skutečně.

zdroj: PR Prima TV





Reklama




Vybrané články