Quantcast

ARD zatím neskončí v analogu na satelitu

| redakce | tisk

Německá veřejnoprávní televize ARD popřela mediální zprávy, které ve středu a ve čtvrtek informovaly o tom, že ARD plánuje ukončit satelitní vysílání v analogovém přenosu koncem roku 2010. Interpretace zprávy nebyla přesná.

ARD jedná ohledně možnosti ukončení analogového vysílání na satelitu na konci roku 2010 nebo začátku 2011 a kvůli tomu chce jednat s ostatními subjekty na trhu. Podle Fritze Raffa, předsedy ARD, by měly veřejnoprávní a komerční televize v Německu najít společný přístup v přechodu na digitální satelitní vysílání a nezbytně koordinovat další kroky.

Jednání by se měli účastnit nejenom vysílatelé ale také provozovatelé infrastruktury jako je SES Astra a kabeloví operátoři.

Souběžné analogové a digitální satelitní vysílání německých TV kanálů probíhá od roku 1997. Přechod na digitální družicové vysílání je v Německu komplikované - není odvaha vypínat analogové satelitní vysílání na jedné straně a pořizování satelitních set top boxů v domácnostech na straně druhé.

ARD spolu se ZDF plánují satelitní digitalizaci podpořit startem programů ve vysokém rozlišení v roce 2010. Do té doby budou televize v high-defintion TV vysílat příležitostně.

zdroj: S+K





Reklama




Vybrané články