Quantcast

Lidé znají TV v mobilech, ale nevyužívají ji

| redakce | tisk

O digitální televizi v mobilních telefonech ví celkem 61 procent lidí, využívá ji jen jedno procento uživatelů. Vyplývá to z průzkumu, který provedla na vzorku internetové populace starší 15-ti let společnost Mediaresearch. Z reportu dále vyplývá, že 7% lidí se chystá tuto službu vyzkoušet.

Důvodem nízkého využití televize v mobilním telefonu může být i fakt, že necelých 30 procent respondentů zatím nemá pro příjem TV vhodný telefon. Malá část uživatelů již televizi v mobilu vyzkoušela (3%), zhruba třetina ji odmítá a 9% respondentů o této službě neví a nezajímá je.

Zhruba čtvrtina respondentů uvažuje o nákupu mobilního telefonu, který umožní příjem TV vysílání. Celá polovina tuto variantu spíše nepřipouští a 1/4 uživatelů ji zcela zamítá.

Nejvíce lidí má zájem sledovat v mobilu zpravodajské pořady (60%), zábavné (44%) a hudební relace (42%) Zhruba třetina oslovených by na mobilu ráda sledovala seriály, dokumenty, celovečerní filmy a sport. Nejméně lidí má naopak zájem o TV reklamu a teleshopping v mobilu.





Reklama




Vybrané články