Quantcast

bebe tv HD vysílá se zvukem ve formátu AAC

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: bebe tv HD vysílá se zvukem ve formátu AAC

První dětský kanál ve vysokém rozlišení bebe tv HD zahájil vysílání v úterý 14. října 2008. Program je šířen prostřednictvím satelitní pay-tv platformy Hello HD. V rámci zkušebního režimu a promo vysílání je signál zatím vysílán free-to-air, volně. Televize ale překvapila mnohé satelitní diváky svým zvukem.

bebe tv HD zřejmě jako první ze slovenských stanic začala používat audio formát AAC (zkratka Advanced Audio Coding), což by měl být časem nástupce populárního audio formátu MP3. V praxi to ale představuje komplikace na straně DTH příjemců tohoto signálu.

Kanál bebe tv HD se zvukem AAC lze bez problémů přijímat na set top boxech, které se dodávají k službě Hello HD. Z dalších přístrojů, které podporují AAC audio, jsou HD receivery značky Vantage (modely 6000, 7100, 8000) a zřejmě řada dalších. Server parabola.cz proto uvítá zkušenosti čtenářů se zvukem bebe tv HD na HD přijímačích. Vaše zkušenosti, prosím, pište do diskusního fóra či na adresu redakce webu parabola.cz.

bebe tv HD vysílá se zvukem ve formátu AAC
▲ bebe tv HD vysílá se zvukem ve formátu AAC

Stanice bebe tv HD vysílá na družici Eurobird 9 (9°E), na kmitočtu 12,073 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, service ID 8, video PID 384 (MPEG-4), audio PID 385 (AAC). Audio formát AAC z platforem používá např. T-Kabel (Amos, 4°W) a Ricor (Intelsat, 60°E).

bebe tv HD vysílá denně od 6:00 do 20:00 hodin středoevropského času. Za projektem stojí bratislavská firma Mega Max Media, provozovatel stanice bebe tv, která je dostupná v kabelových sítích v ČR i na Slovensku a v řadě dalších zemí. Program je i součástí platformy UPC Direct (Astra, 19,2°E) a také Focus Sat (Thor 3, 0,8°W).

zdroj: vl. zpráva





Reklama




Vybrané články