Quantcast

Od prosince maďarská satelitní pay-tv T-Home Sat TV

| Martin Vyleťal | tisk

Dne 1. prosince zahájí oficiálně svoji činnost nová maďarská satelitní placená televize pod názvem T-Home Sat TV. Službu bude provozovat přední maďarský telekomunikační operátor Magayar Telekom. Půjde v pořadí již o čtvrtou placenou satelitní televizi na maďarském trhu.

T-Home Sat TV bude využívat tři vlastní transpondéry na novém telekomunikačním satelitu Amos 3 4°W) v normě DVB-S2 a modulaci 8PSK v systému podmíněného přístupu Conax. Programy se vysílají v kompresním formátu MPEG-4. Další programy budou k dispozici v rámci simulcryptu s rumunskou placenou televizí Boom TV se kterou bude spolupracovat.

Platforma T-Home Sat TV bude zákazníkům nabízet dva programové balíčky - základní, který bude obsahovat celkem 14 televizních stanic a rodinný balíček se 49 programy. Satelitní nabídka bude součástí 2Play a 3Play služeb Magyar Telekom. Informují o tom přední maďarská média.

Paket T-Home Sat TV vedle programů ve standardním rozšíření nabídne i čtyři stanice v HDTV - filmový kanál HBO HD, přírodopisný National Geographic Channel HD, sportovní Eurosport a stanici pro zájemce o dějiny - The History Channel HD.

Platforma T-Home Sat TV zahájila testovací vysílání koncem září na družici Amos (4°W). V provozu má tři transpondéry s následujícími parametry:

• freq. 10,722 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK (dočasně volně RTL Klub a TV2 Hungary)
• freq. 10,758 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK
• freq. 10,842 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

Na maďarském satelitním televizním trhu již působí UPC Direct (Astra, 19,2°E), Digi TV (Intelsat 10-02) a Hello HD (Eurobird 9, 9°E). T-Home Sat TV je v pořadí druhou pay-tv v Maďarsku, která startuje v letošním roce. V květnu odstartovala Hello HD a stala se vůbec první maďarskou platformou s nabídkou stanic ve vysokém rozlišení.





Reklama




Vybrané články