Quantcast

Vzniká nová ruská placená televize Connecto TV

| redakce | tisk

Na ruském trhu začne již brzy působit nová placená satelitní televize pod názvem Connecto TV. Paket se bude vysílat přes satelit Astra 5A (31,5°E). Testovací vysílání již probíhá na jednom z transpondérů této družice.

Connecto TV aktuálně obsahuje 7 rozhlasových stanic (všechny FTA). S oficiálním startem zde bude 16 rádií, které bude možné přijímat bez abonentských poplatků. Paket Connecto TV bude nabízet i placenou televizi. Z připravovaných stanic je zatím známá pouze televize Turinfo.tv. Přesný datum startu zatím nebyl stanoven.

Platforma Connecto TV bude používat systém podmíněného přístupu Viaccess (pro příjem provozovatel doporučuje některý ze set top boxů Humax VACI-ACE, Samsung DSB-350V, Scopus IRD-2900, Tandberg TT1222, eventuálně satelitní set top box s CI slotem a modulem Viaccess a samozřejmě přístupovou kartu Connecto TV).

Testy Connecto TV najde zájemce na družici Astra 5A (31,5°E), na kmitočtu 12,226 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Příjem transpondéru je možný i na území České republiky a Slovenska s parabolami o průměru cca 60 cm.

Rozhlasové stanice Connecto TV se vysílají také přes satelity Intelsat 904 (60°E) a Yamal 201 (90°E) s cílem dokrýt rozsáhlé území Ruska.





Reklama




Vybrané články