Quantcast

Senát PČR se zabývá zrušením koncesionářských poplatků

| redakce | tisk

Senát PČR se na základě senátního návrhu zákona senátora Richarda Svobody zabývá zrušením rozhlasových a televizních poplatků a tedy i změny financování médií veřejné služby. Podle Českého rozhlasu (ČRo) je problematika účelově zneužívána ke zviditelnění kandidáta do Evropského parlamentu.

"Český rozhlas zásadně nesouhlasí s návrhem na změnu financování médií veřejné služby, kterým se v současné době zabývá Senát PČR," uvedla Eva Tichá, tisková mluvčí ČRo. "Návrhu zákona nepředcházela odpovídající veřejná diskuse, která zahrne všechny aspekty a dopady navrhované změny fungujícího systému. Předložený návrh vykazuje značné chyby a nedostatky. Je nesystémový, nepřesvědčivě odůvodněný a má negativní dopad na plnění úkolů veřejné služby Českého rozhlasu již nyní," upozorňuje Eva Tichá.

"Návrh sice ruší poplatky, ale nezohledňuje tuto změnu v další legislativě. Proto by vedl k systémovým nejasnostem a způsoboval by komplikace při dlouhodobém plánování. Navíc dostane Českou republiku do konfliktu s pravidly Evropské komise," píše v prohlášení mluvčí.





Reklama




Vybrané články