Quantcast

Z1 a Óčko budou nadále v DVB-T síti CDG

| redakce | tisk

Hudební a lifestylová televize Óčko a zpravodajsko-publicistická stanice Z1 budou i nadále šířeny v rámci digitální terestrické sítě (DVB-T) společnosti Czech Digital Group (CDG). Původní smlouva na šíření vysílání v této síti končí tento měsíc.

Obě televize prodloužily kontrakt o další tři roky Píše o tom E15.

"Je velmi pravděpodobné, že se v nejbližších dnech dohodneme a podepíšeme smlouvu. Bude se jednat o tříletý kontrakt s tím, že vždy na konci roku bude možné odstoupit," řekl listu ředitel Z1 Martin Mrnka. Podle něj bude nová smlouva obsahovat i sankce za přestup k jinému operátorovi sítě.

"Podmínky jsou podobné, jako u dosavadní smlouvy," uvedl generální ředitel TV Óčko Jiří Balvín. V síti 3 (CDG) je ještě šířena Public TV, v Praze pak TV Noe a Prima HD. Stanice Public TV o podobě smlouvy pro další období jedná.

DVB-T šíření stojí televize desetimiliony. Televize za prostor v síti CDG ve tříletém kontraktu platí 35 až 37 milionů korun (cena bez DPH). V roce 2011 se kvůli narůstajícímu pokrytí cena zvýší na 63 až 68 milionů Kč (bez DPH), píše E15.

V Česku fungují 4 DVB-T multiplexy. Mux 1 obsahuje programy ČT a ČRo, mux 2 programy komerčních stanic (TV Nova, Nova Cinema, Prima, Prima COOL, TV Barrandov), mux 3 šíří TV Óčko, Z1, Public TV, v Praze i TV Noe, Prima HD. Síť 4 společnosti Telefónica O2 zatím nemá své klienty pro řádné vysílání a to kvůli nedostatečnému pokrytí okolo 27 procent obyvatel ČR.





Reklama




Vybrané články