Quantcast

Novinky v dekódování a příjmu pay-tv (41.)

| Tisk

Březen je ve znamení novinek v dekódování a příjmu placené satelitní televize. Provozovatel platformy Digital+ mění karty Nagravision, zároveň byl poražen v systému Seca Mediaguard2. Paket Sky Italia již "hraje" i na populárních receiverech Pioneer. A to ještě není všechno.

DIGITAL+
Provozovatel španělské digitální satelitní placené televize DIGITAL+ začal v minulých dnech rozesílat abonentům nové přístupové karty. Novou dekódovací kartu dostanou pouze abonenti Digital+, kteří přijímají programy ze systému Nagravision, který Digital+ používá na satelitech Hispasat 1C/1D (30°W).

Podle plánu provozovatele má již 12.dubna 2004 skončit éra pirátského příjmu atraktivních programů španělské pay-tv. Konec černého příjmu Digital+ ale jen tak brzy nebude...

DALŠÍ PAKET V SECA MEDIAGUARD2 ZLOMEN
V kódovacím systému Seca Mediaguard2 byl zlomen další paket. Na receiverech Pioneer BTC-130, BTC-1530 a BTC-1730 s neoficiálním softem Dynamit je možné přijímat nejenom programy z italské pay-tv Sky Italia (identy 0070 /Tele+/, 0071 /+Calcio/, 0072 a 0073 /operatore 1 a 2/), ale od včerejška také programy španělské pay-tv Digital+ (ID 0064) ze satelitů Astra 19,2°E. Dva dny po vydání článku se objevila nová verze Yankse 1.21 (viz. www.dvbsoft.net).



Ze systému Seca Mediaguard2 byly zatím "nalomeny" 2 pakety. Začátkem tohoto měsíce Sky Italia, včera pak Digital+. Jako třetí bude pravděpodobně zlomena polská Cyfra+, která taktéž používá starší karty Seca v.7.0. Ostatní pakety v Seca Mediaguard2 (Canal Satellite France, Canal Digitaal) používají novější verzi karet. Zda i tyto pakety budou nalomeny, je jen otázkou času.

Programy v Seca Mediaguard2 (Sky Italia) lze přijímat na většině set top boxů s moduly Aston 1.03, Aston 1.05 (funguje jen určitá série), Dragon, XCAM, Magic, Matrix atd. s naprogramovanou kartou Titanium. Seca2 "hraje" i na již zmíněných přijímačích Pioneer, Dreambox a dalších. Na 4.4.2004 je údajně naplánována "první" změna kódů programů v Seca Mediaguard2. Půjde o první prověření, nakolik je systém Seca2 nalomen. Otestuje se i funkčnost autoupdate v modulech Dragon a emulátoru pro Dreamboxy 56x0.

redakce





Reklama




Vybrané články