Quantcast

Srpnové novinky na satelitech

| Tisk

I v osmém měsíci roku 2004 zahájí satelitní vysílání řada volných a kódovaných programů. Přinášíme Vám informace o stanicích, o kterých jsme Vás průběžně informovali v minulých týdnech a měsících.

TVN STYLE
Polská společnost Gruppa ITI hodlá k 1.8.2004 spustit nové týmatický kanál TVN Style. Jak již název stanice napovídá, půjde o lifestylový kanál, který má oslovit diváky ve věku od 16 do 45 let.

TVN Style bude vysílat 16 hodin denně a nabídne magazíny pro ženy či pořady o zdravém stylu života. Kanál dále nabídne dokumentární filmy či publicistické pořady, reportáže a talk show. Většina pořadů TVN Style bude domácí produkce.

Stanice se objeví v polských kabelových sítích, stejně tak i kódovaně na satelitu Hot Bird 1 (13°E), na kmitočtu 11,408 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. TVN Style rozšíří paletu tématických programů TVN (TVN24, TVN Meteo, TVN Turbo, iTVN). V tomto roce to bude pravděpodobně poslední nový kanál TVN.

PREMIER LEAGUE TV
Nabídka francouzské pay-tv platformy TPS se v srpnu rozšíří o nový sportovní kanál.

Premier league TV odstartuje dne 14.srpna 2004 v rámci balíku TPS na družici Hot Bird 4 (13°E), na kmitočtu 10,911 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4.

Signál Premier league TV bude připravovat SKY a provozovatel TPS připojí k programu komentář. Prvním vysílaným zápasem bude utkání mezi týmy Manchester a Fulham.

Před zápasy se objeví magazíny s informacemi o vysílání, dále pak reportáže, interview a statistiky.

Kanál Premier league TV budou moci abonenti přijímat zdarma do konce září. Diváci, kteří si program předplatí do 1.10. jej získají za 4 Euro měsíčně, ostatní diváci, kteří si objednají kanál mezi 1.10.2004 a 31.5.2005 jej získají za 6 Euro měsíčně.

QUIZ TV
Rumunská Rada pro RTV (Romanian National Audiovisual Council - CNA) udělila satelitní licenci pro první rumunský televizní kanál věnovaný interaktivním hrám.

Kanál Quiz TV, založený Arnoldem Schidtem, jenž působil v National TV, zahájí vysílání koncem srpna přes izraelský telekomunikační satelit Amos-1 (4°W).

Quiz TV bude vysílat 24 hodiny denně. 10 hodin bude tvořit interaktivní blok her, který bude produkován v Bukurešti, zpočátku v televizních studiích rumunské TV Prima. Zbylých 14 hodin programu bude věnováno hudbě.

SOUTH AFRICAN CHANNEL
Dne 9.srpna 2004 se v paketu Sky Digital objeví TV kanál South African channel. Stanice bude přinášet informace zábavné programy z Jižní Afriky. Program bude vysílán od pondělí do pátku od 19:00 do 9:00 hodin středoevropského času, o víkendech bude vysílat non-stop.

Co je důležité: stanice South African channel bude v první fázi vysílat volně. V další fázi (začátkem roku 2005) bude stanice zakódována a šířena jako placený kanál.

BHTV1
EU darovala veřejnoprávní televizi z Bosny a Hercegoviny přenosové zařízení v hodnotě 3 miliónů KM. Zařízení umožní 100% pokrytí signálem území Bosny a Hercegoviny programem BHTV1, který se 13.8. 2004 objeví na některém satelitu.

Televize s veřejným posláním - Bosnia-Herzegovina Television využije zařízení ve dvou fázích - v první od 13.srpna pro pokrytí letních olympijských her, které se budou konat v řeckých Athénách a ve druhé pro vysílání šesti až sedmi hodinového programu.


Nejvíce nových kanálů představí v srpnu provozovatel pay-tv Sky Italia (Hot Bird 13°E). Následující 4 stanice budou zakódovány systémy Seca Mediaguard2 a Videoguard.

BBC PRIME
Program v angličtině ale s mnoha pořady, které mají DVB titulky v italštině. BBC Prime nabízí výběr z tvorby britské veřejnoprávní BBC. Diváci se mohou těšit na pořady pro děti, dokumentární programy o přírodě, historii, hudební speciály. Stanice startuje 1.8.2004 na EPG kanále Sky boxů 138.



HISTORY+1
Jediný tématický televizní kanál věnovaný výhradně historii. Stanice The History Channel +1 nabídne program s hodinovým časovým posunem. Kanál startuje 1.8.2004 na EPG kanále 407.

HALLMARK
Stanici Hallmark není třeba představovat. Program nabízí filmové adaptace nejlepších literárních děl. Na své si přijdou příznivci romantických filmů a dramat. Program bude vysílán v italštině a zahájí vysílání 1.8.2004 na kanále 136.

SKY METEO 24
Sky Meteo 24 bude prvním televizním kanálem věnovaný výhradně počasí. Vysílat bude 24 hodiny denně 7 dní v týdnu a nabídne aktuální informace o počasí a meteorologické předpovědi. Stanice startuje 1.8.2004 na č.501.

redakce





Reklama




Vybrané články