Quantcast

Novinky na satelitech v září (1.)

| Tisk

Dovolené a prázdniny jsou u konce a začíná televizní sezóna. Jednotliví provozovatelé televizních a rozhlasových stanic budou v posledních měsících letošního roku bojovat o diváky, resp. posluchače. Měsíc září bude i velmi bohatý na nové programy. Z toho důvodu budou zářijové novinky rozděleny do dvou dílů.

Ale pojďme se seznámit s novými programy, které se objeví na satelitech a s kanály, které v září zahájí pravidelný provoz.

TV BIZNES
Během příštího měsíce zahájí vysílání nový polský digitální tématický kanál - TV Biznes. Stanice, která bude věnována byznysu a ekonomickým informacím, se má stát obdobou světového kanálu Bloomberg TV.

A co je důležité: signál TV Biznes nebude kódován. Stanice bude vysílat přes satelit Hot Bird 1 (13°E), na transpondéru č.15, na kmitočtu 11,513 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4.

TV PAPRIKA
V Maďarsku se připravuje gastronomický kanál TV Paprika. Stanice bude nejen propagovat tradiční hodnoty maďarské kuchyně, zachování kulinářských tradic země a okolních států, ale i prezentace národních kuchyní mimo náš region, které mají vliv na mezinárodní gastronomii.

Od září bude kódované vysílání TV Paprika dvě hodiny denně součástí programové nabídky maďarského satelitního kanálu Filmmúzeum (distribuční kódovaný signál je na družici Amos-1, pro DTH v paketu UPC Direct), od listopadu už nabídne na zvláštní frekvenci program v rozsahu 14 hodin denně.

Dramaturgie TV Paprika se chystá program sestavit jak z původních materiálů vlastní produkce, tak ze zakoupených programů ze zahraničí.

HALLMARK CHANNEL
Provozovatel kabelového filmového kanálu Hallmark Channel oznámil, že uzavřel tříletý kontrakt s provozovatelem italské pay-tv platformy Sky Italia (Hot Bird 13°E).

Hallmark Channel se v paketu Sky Italia objeví v září 2004. Nový kontrakt zajistí přístup 2,6 miliónům abonentům základní nabídky Sky Italia. Kanál se objeví na kmitočtu 12,730 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Signál bude kódován systémy Seca Mediaguard 2 a NDS Videoguard.

SKY CLASSICS CINEMA
Další z filmových kanálů Sky se nazývá Sky Classics Cinema. Kanál nabídne to nejlepší z éry černobílých hollywoodských a evropských filmů až po filmy z 80.let minulého století. Stanice nezapomene ani na nejlepší italské filmy a filmy skutečných mistrů (Alfred Hitchock, Ingmar Bergman, Sergio Leone, François Truffaut, Stanley Kubrick). Stanice startuje v paketu Sky Italia (Hot Bird 13°E, freq. 12,418 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4) 3.září na předvolbě 315. Signál bude kódován systémy Seca Mediaguard 2 a NDS Videoguard.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL+1
Ke čtvrtým narozeninám National Geographic Channel na italském trhu dostane provozovatel svůj druhý program, který nabídne program s hodinovým časovým posunem. Kanál odstartuje 1.9.2004 na kanále 403 na set top boxech platformy Sky Italia (Hot Bird 13°E, freq. 11,976 GHz, pol. horizontální, SR 27500, FEC 3/4). Signál bude zakódován systémy Seca Mediaguard 2 a NDS Videoguard.

E!
Pohled do zákulisí hollywoodu. Diváci se na stanici E! ENTERTAINMENT TV mohou těšit na reportáže z natáčení, rozhovory s herci, dokumenty a další. Kanál odstartuje na platformě Sky Italia 1.9.2004, na č.EPG 114 (Hot Bird 2, freq. 12,034 GHz, pol. vertikální, SR 27500, FEC 3/4). Signál bude zakódován systémy Seca Mediaguard 2 a NDS Videoguard.

SOUNDTRACK CHANNEL
Již ve 40 zemích po celém světě si mohou diváci v kabelových sítích a na satelitu naladit program Sountrack Channel (STC). Partnerem kanálu se stala londýnská společnost Amplefuture, která přinesla divákům britskou verzi STC. Zkušební vysílání mohou naladit diváci paketu Sky Digital.



STC Channel zahájí plný provoz 1.září 2004 a nabídne vedle současných hudebních klipů z filmů a televizních soundtracků také informace ze zábavního průmyslu, informace ze zákulisí výroby filmů a rozhovory s celebritami.

Společnost Amplefuture, která má zkušenosti s prvním britským interaktivním TV kanálem s využitím mobilů s chatování, soutěžení a hlasování, chce nabídnout mobilní interaktivní služby.

STC chce nabídnout ve Velké Britániii zprávy a informace o místních filmových premiérách, novinkách na DVD, co běží na filmových pay-per-view a premium kanálech. Dále přinese interaktivní služby které umožní divákům odpovídat na triviální otázky a ovlivňovat program pomocí SMS mobilními telefony.

Soundtrack Channel vysílá volně na družici Eurobird-1 (28,2°E), na kmitočtu 11,389 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 2/3.

redakce





Reklama




Vybrané články