Quantcast

Novinky na satelitech v září (2.)

| Tisk

Včera jsme Vám přinesli první díl novinek na satelitech, které se objeví v průběhu devátého měsíce roku 2004. Dnes Vám přinášíme pokračování informací o nových televizních a rozhlasových programech.

XTRA MUSIC
Tématické hudební audio kanály Xtra Music si mohou konečně naladit i abonenti francozské pay-tv platformy TPS. Zkušební vysílání bylo spuštěno v minulých dnech. Oficiální start programů Xtra Music je 1.9.2004.

Programy Xtra Music naleznou diváci TPS na transpondérech polské pay-tv Cyfra+, které jsou nyní v Simulcryptu - vedle Seca Mediaguard2 i v systémech Viaccess 1 a 2. Celkem 40 kanálů Xtra Music najdeme na kanálech Xtra Music1, Xtra Music2, Xtra Music3 a Xtra Music4 na kmitočtech 10,719 a 11,283 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Na každém kanále najdeme 10 podnosných.

Xtra Music jsou žánrové hudební audio kanály bez mluveného slova a reklam.

SPORT2
Na září 2004 je ohlášen start druhého programu provozovatele stávajícího prémiového sportovního kanálu Sport1. Sport2, tak se bude kanál nazývat, bude klást důraz na motoristické sporty ale celkově to má být podobný kanál jako je úspěšný Sport1, jehož programy sleduje v současnosti v Maďarsku 1,48 milióny abonentů.

"Získali jsme práva na množství různych přenosů, které by se už nevešly na jediný okruh," zdůvodňují provozovatelé vznik nového kanálu a dodávají, že by nabídku chtěli rozšířit také o nové sporty, například americký fotbal. Na Sport2 by ale neměly chybět ani populární přenosy "klasického" fotbalu.

Sport2 se pravděpodobně stane součástí digitální satelitní televize UPC Direct, která vysílá na družicích Astra 19,2°E. V maďarské nabídce je i prémiový kanál Sport1 (za příplatek).

6 FILMOVÝCH KANÁLŮ TV 1000
Společnosti MTG AB, provozovatel digitální satelitní televize Viasat, připravuje spustit ve skandinávských zemích čtyři nové kanály TV1000. Celkem jich tedy bude šest.

Od 1.září bude mít Viasat šest filmových kanálů Premium TV 1000, dobře známé ještě z doby vysílání v D2-MAC. Stanice budou pojmenovány TV1000, TV1000+1, TV1000 Nordic, TV1000 Classic, TV1000 Action a TV1000 Family.

Kanály TV1000, TV1000+1, TV1000 Nordic, TV1000 Classic, TV1000 Action a TV1000 Family budou vysílané v paketu Gold celých 24 hodiny denně pro abonenty ve Švédsku, Norsku, Dánsku a Finsku. Koncem března 2004 měl paket TV1000 už 460 tisíc abonentů.

Stanice TV1000 a TV1000 Cinema změní název a stanou se součástí paketu Gold. TV1000+1 nabízí stejný program jako TV1000, ale jen s hodinovým časovým posunem. Oba kanály nabídnou 300 filmových premiér v roku a šest v jednom týdnu. TV1000 Nordic bude nabízet nejlepší filmy ze skandinávských zemích, TV1000 Classic nabídne klasické filmové tituly.

TV 1000 Action nabídne nejlepší akční filmy, zvláště americké. TV1000 Family nabídne rodinné programy, romantiku a dětské pořady

Testovací vysílání nových filmových kanálů se objevilo na družici Sirius 3 (5°E), na kmitočtu 11,747 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Signál je kódován systémem NDS Videoguard.

DISCOVERY CHANNEL FRANCE
Dne 1.září 2004 odstartuje ve francouzské pay-tv platformě Canal Satellite Numerique kanál Discovery France a nahradí tak současný program Discovery Channel.

Pořady Discovery Channel v současnosti přijímá 2,75 miliónů domácností.

Placená digitální satelitní televize Canal Satellite Numerique vysílá na družici Astra 19,2°E. Programy jsou kódované systémy Seca Mediaguard 2 a některé i systémy ThalesCrypt a TPS Crypt

BBC PRIME
Britský placený kanál BBC PRIME je již dobře znám divákům v České republice i na Slovensku. Nyní se s výběrem toho nejlepšího z vlastní tvorby televize BBC budou moci seznámit i abonenti CSN. Zkušební vysílání se objevilo na kmitočtu 12,640 GHz, polarizace vertikální, SR 22000, FEC 5/6. Kanál je kódován systémem Seca Mediaguard2.

E! ENTERTAINMENT TV
Do třetice informace o francouzské pay-tv Canal Satellite Numerique. Na 12.září 2004 je naplánován start stanice E! Entertainment TV.

Kanál nabídne pohledy do zákulisí natáčení filmů, rozhovory s celebritami, dokumenty a další pořady. Testovací vysílání se objevilo na freq. 12,640 GHz, polarizace vertikální, SR 22000, FEC 5/6. Signál je kódován systémem Seca Mediaguard2.

FILLES TV
Na 1.září 2004 naplánoval provozovatel francouzské TV stanice Canal J start nové stanice. Nový kanál se bude jmenovat Filles (girls TV) a symbolem stanice bude starověké řecké písmeno "f" nebo "Phi". Program bude zaměřen na náctileté dívky.

Signál Filles TV bude šířen prostřednictvím digitálních platforem Canal Satellite (Astra 19,2°E) a kabelových sítí Noos, NC Numéricâble, France Télécom Câble a Est Vidéocom. Celkem si Filles TV bude moci naladit 2,6 miliónů domácností.

STAR ACADEMY
Do dalšího kola vstupuje reality show Star Academy. Již čtvrtá řada se objeví v obou velkých francouzských platformách TPS (Hot Bird 13°E, 10,873 GHz, SR 27500, FEC 3/4, CA Viaccess 1+2) a Canal Satellite (Astra 19,2°E, 12,012 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, CA Seca Mediaguard2).

TV3 SLOVENIJA
Slovinská TV3 plánuje satelitní vysílání. Podle informace providera CROATEL, zahájí satelitní vysílání TV3 Slovenija pravděpodobně v září 2004.

TV3 Slovenija bude vysílat volně se stejnými parametry jako chorvatská Nova TV - tedy SR 3350, FEC 3/4. Pouze kmitočet bude jiný.

Slovinskou TV3 vlastní bývalý vlastník Nova TV. Stanice TV3, OBN a Nova TV vysílají vesměs stejné filmy a seriály. Jako první pořady odvysílá nejčastěji Nova TV.

HBO SLOVENIJA
Jeden z nejoblíbenějších kanálů premium HBO na světě se objeví na slovinském trhu. HBO Slovenia odstartuje v září letošního roku a bude zpočátku vysílat denně od 14:00 do 02:00 hodin.

Podle HBO Central Europe nabídne nová lokální verze HBO filmy společností jako MGM, Paramount Pictures, Warner Brothers, Disney a Sony Pictures Entertainment. Program doplní, podobně jako v jiných zemích, seriály a filmy z produkce HBO.

Programy HBO jsou dostupné ve více jak 18 miliónech domácností v 50 zemích světa na 4 kontinentech. Přístup k programům mají i diváci v řadě zemích střední Evropy, kde často probíhá rozsáhlá kampaň za účelem získání nových abonentů.

HBO vysílá v České republice, na Slovensku, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku a Moldávii.

AMORÉ
Během září 2004 by se měla britská digitální satelitní televize Sky Digital (Astra 2/Eurobird-1) rozšířit o nový nekódovaný program - Amoré TV.

Kanál Amoré bude vysílat nekonečné seriály, romantické seriály a romatická dramata. Stanice bude vysílat denně od 10:00 do 19:00 hodin.

MZE TV
Během září 2004 by se měla na některém telekomunikačním satelitu objevit další gruzínská televize - MZE TV. MZE TV nabídne i řadu sportovních přenosů (tenis, Premier League a další). A co je důležité: stanice bude vysílat volně.

Zatím neznáme satelit, na kterém se kanál objeví. V úvahu přichází turecká družice EurAsiaSat (42°E), kde již vysílají další gruzínské stanice IMEDI TV, Rustavi2 a v září se zde pravděpodobně objeví i populární gruzínská Adjara TV, která si diváky získala díky kvalitní filmové nabídce.

REAL ESTATE CHANNEL
Zakladatelé nového televizního kanálu Real Estate Channel oznámili, že hodlají v září spustit nový satelitní TV program věnovaný realitám.

Real Estate Channel bude přinášet unikátní informace pro zákazníky, průmyslové specialisty či investory. Program stanice bude obsahovat dvojjazyčné informační přehledy, aktuální informace z průmyslu, finanční poradce, právní poradnu a další pořady.

Stanice Real Estate Channel bude vysílat volně na satelitu v angličtině a arabštině. Program naladí diváci v arabských zemích, na Středním východě, v severní Africe a jižní Evropě přes egyptský satelit Nilesat (7°W), na frekvenci 11,785 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Pro příjem signálu bude zapotřebí v ČR a na Slovensku parabola o průměru okolo 120 cm.

ADVERT CHANNEL
Advert Channel nebude dalším nákupním kanálem, ale bude se soustředit na reklamu jako formu zábavy, kultury z uměleckého a tvořivého aspektu.

Stanice nabídne např. pořady Ad Chat (nabídne TV chat kolem reklamy), Advert Focus (jak se reklama vyrábí), Adverts for You (nabídne kontroverzní reklamy), Adverts Today (jak se vyrábějí reklamy, pohledy do zákulisí).

Stanice Advert Channel nabídne pohledy i do reklam, jak vypadaly v 60., 70., 80. a 90.letech minulého století. Představí i sporty a osobnosti reklamy.

Plné vysílání Advert Channel bude zahájeno 6.září 2004. Advert Channel testuje od 12.7. na družici Eurobird-1 (28,5°E), na kmitočtu 11,224 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 2/3. Signál není kódován.

LA LATINA TV
V Evropě zahájí vysílání nový latinskoamerický kanál - La Latina TV. Stanice má vysílat přes Astru a Hot Bird - 13°E.

La Latina TV se objeví v rámci francouzské pay-tv TPS na Hot Birdu, stejně tak i v kabelových sítích ve Francii. Vysílač se zřejmě objeví i v konkurenční platformě Canal Satellite na družici Astra 19,2°E. La Latina TV zahájí oficiálně vysílání 12.září 2004.

Stanice La Latina TV bude jedním z prvních latinskoamerických digitálních kanálů šířených na trancouzském trhu. Program bude věnován tamní kultuře, hudbě, turistice, dále pak telenovelám, zábavným a dokumentárním pořadům.

Kanál La Latina TV bude dostupný v originální verzi (španělské a portugalské) s titulky ve třech jazycích - ve francouzštině, angličtině a němčině.

MOVE CHANNEL
Dne 13.září se v briské satelitní platformě Sky Digital (satelity Astra 2/ Eurobird-1) objeví další nová televizní stanice - Move Channel.

Move Channel bude vysílat 24 hodiny denně program věnovaný nemovitostem. 12ti hodinový program bude složen ze tříhodinových programových bloků pro jednotlivé regiony ve Velké Británii. Programové bloky budou i reprízovány.

Vedle televizní stanice The Move Channel připravuje provozovatel i internetový portál, na kterém bude nabízet nejatraktivnější nabídky nemovitostí.

TERRA NOVA
Terra Nova bude věnována ekologii a životnímu prostředí. Stanice se bude podílet na vytváření ekoloigického povědomí a přispět tak ke zlepšení životního prostoru. V programu Terra Nova se objeví převážně dokumenty (61%) a dále pak magazíny (39%) z oblasti života v divočině, vědy, životního prostředí, cestování, přírodních pokladů v Evropě, vodního světa ale i domácího zvířectva. Program bude sestaven především z francouzské, německé a anglické produkce.

Terra Nova nahradí 15.9.2004 současný německý videoklipový kanál Onyx TV, který se vysílá volně přes satelit Hot Bird 4 (13°E), na kmitočtu 12,692 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Zkušební vysílání stanice Terra Nova se objevilo již v červenci ale na družici Astra 19,2°E, na kmitočtu 12,285 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4.

IN-TV, TV AUGUSBURG, TV ALLGAEU
Od 16.září 2004 budou vysílat lokální televize in-tv Ingolstadt, TV Augsburg a TV Allgaeu po celé Evropě.

Bavorská mediální rada pro nová média (BLM) dala nedávno zelenou třem lokálním TV kanálům in-tv Ingolstadt, TV Augsburg a TV Allgaeu.

Programy se objeví na nejsledovanějším satelitním systému družic Astra 19,2°E. Technické řešení vysílání přes Astru vyjde, podle předběžných propočtů, ročně 450 tisíc Euro.

Programová nabídka lokálních kanálů se objeví denně mezi 18.00 a půlnocí. Mezi 18:00 a 19:00 bude vysílat TV Augsburg, stejně tak i mezi 23:00 - 24:00 hodinou. in-tv bude vysílat od 19:00 - 20:00 a od 22:00 do 23:00 a TV Allgau od 20:00 - 22:00 hodin.

Půjde již o třetí satelitní projekt lokálních kanálů z Bavorska. Od června 2002 vysílá přes satelit 5 lokálních kanálů z Dolního Bavorska a Oberpfalzu (projekt "ontv"). O rok později - v červnu 2003 odstartoval projekt televizních programů z regionu Franken (Franken Sat).



Cílem projektu je zlepšení televizní nabídky lokálních a regionálních televizních programů v oblasti Bavorska.

TV.GUSTO
Nový německý tématický kanál tv.gusto zahájí pravidelné vysílání 21.září 2004. Vysílat bude volně 24 hodiny denně přes satelitní systém družic Astra 19,2°E. Stanice nabídne pořady o stravování.

Odpoledne a vpodvečer kanál nabídne zábavné programy s tématikou stravování. V hlavním vysílacím čase kanál odvysílá reportáže a dokumentární pořady. V nočním čase přinese původní programy mezinárodních pořadů v originálním jazyce.

Kanál tv.gusto bude dostupný i pro 12 miliónů diváků, kteří přijímají placenou nabídku kabelové televize v Německu.

redakce





Reklama




Vybrané články