Quantcast

Supermax končí vysílání

| Tisk

Česká programová společnost, spol. s. r.o., která provozuje na území České republiky a Slovenska 5 kanálů - HBO, HBO2, AXN, Supermax a Spektrum TV nás dnes informovala o důležité změně u stanice pro děti a mládež - Supermax.

"Tímto si Vám dovoluji oznámit, že Česká programová společnost, spol. s r.o. po dohodě s kabelovými operátory ukončuje k datu 15. září 2004 vysílání dětského kanálu Supermax na území České republiky a Slovenska," stojí v dopise, který obdržela i redakce serveru parabola.cz.

Na českém a slovenském trhu v současné době působí vedle kanálu Supermax další dva dětské kanály Minimax a Fox Kids. Všechny 3 stanice jsou nadabovány do češtiny a svým způsobem si stanice nekonkurovaly. Minimax je určen pro nejmenší diváky, pro starší je určen Fox Kids a pro teenagery byl kanál Supermax. Na domácím trhu dále působí i populární Cartoon Network. Program stanice je vysílán v angličtině.



Připomeňme, že kanál Supermax vysílal ve většině kabelových sítí na území České republiky a Slovenska. Distribuční signál stanice se vysílal přes izraelský telekomunikační satelit Amos-2 (4°W), na pozici 4°W, na kmitočtu 10,713 GHz, polarizace horizontální, SR 6669, FEC 3/4. Signál byl kódován profi systémem Power VU firmy Scientific Atlanta. Individiální příjem stanice nebyl možný.

Supermax se nikdy neobjevil v rámci domácí DTH platformy UPC Direct (Astra 19,2°E). Údajně kvůli ceně.

redakce





Reklama




Vybrané články