Quantcast

Traumpartner TV - nová stanice ze satelitu Astra

| Tisk

Traumpartner TV - nová stanice ze satelitu AstraZatímco se v České republice nyní hojně diskutuje o zrušení české reality show Miliónový pár, která měla nalézt ideální pár, u našich západních sousedů vrcholí přípravy na spuštění vůbec prvního digitálního kanálu pro DTH (direct to home) - Traumpartner TV. Podle vyjádření provozovatele stanice odstartuje 1.prosince 2004 s mottem "Wir sehen uns im Fernsehen!" (Uvidíme se v televizi). Kanál nabídne prostor pro vyhledání vhodného partnera či partnerky.

Nosným prvkem stanice Traumpartner TV bude interaktivita. Divák bude moci denně mezi 6:00 a 22:00 hodinou posílat SMS a pomocí textových zpráv flirtovat s ostatními diváky prostřednictvím televizní obrazovky.

Traumpartner TV se - podle slov provozovatele - bude odlišovat od všech známých programů. Obrazovka bude pomyslně rozdělena na 3 okna. V jednom se budou zobrazovat SMS zprávy diváků spolu s fotografií. Druhé okno bude patřit moderátorovi stanice, který bude diskutovat s TV diváky. A konečně třetí část obrazovky bude patřit profilům nezadaných diváků s fotografií, poštovním směrovým číslem a značkou. Program stanice bude produkován v kolínském studiu CBC.

Začátkem listopadu 2004 sartuje online-platforma nového digitálního tématického kanálu. Na internetových stránkách www.traumpartner.tv mohou (hlavně) nezadaní vložit svůj profil spolu s fotografií, který se v prosinci objeví na televizní obrazovce Traumpartner TV. Divák, který chce sledovat "Traumpartner TV" a chce využít interaktivních prvků, které provozovatel nabízí, musí mít dvě věci: digitální satelitní receiver a mobilní telefon. Za odeslání SM zprávy do chatu Traumpartner zaplatí 49 centů.

Traumpartner TV je interaktivní tématický kanál RTL Group. Program bude produkovat a za obsah Traumpartner TV bude zodpovídat kolínská firma Traumpartner TV GmbH, dceřinná firma RTL Newmedia. Jednatelem firmy je Martin Sacht, předsedou představenstva je Dr. Constantin Lange, který je zároveň vedoucím obchodu RTL Newmedia.

Traumpartner TV bude vysílat volně v digitálním přenosu přes nejsledovanější satelitní systém družic Astra na pozici 19,2°E. Vysílání se s největší pravděpodobností objeví v paketu RTL World, na kmitočtu 12,187 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, kde se v minulých dnech objevil nový test TV kanál. Pokud se diváci seznámí přes stanici Traumpartner TV a bude z toho svatba, mohou se novomanželé těšit na další účast v televizním vysílání.



V nejbližší době chce firma Telebazaar GmbH z Kolína nad Rýnem spustit nový německo-turecký kanál, který se bude týkat všech záležitostí okolo svateb. Stanice bude v němčině vysílat pod názvem Hochzeit TV, v tureckém pod Dügün TV.

Provozovatel tohoto kanálu chce nabídnout přenosy ze soukromých svateb, pozdravy od přátel, známých a příbuzných. Dále stanice plánuje i rádce pro ženichy a nevěsty, show, svatby, magazíny o vaření, zprávy a informace.

Turecká verze kanálu Dügün TV již začala testovat na satelitu EurAsiaSat (42°E), na kmitočtu 11,777 Ghz, polarizace vertikální, SR 6250, FEC 5/6. V mini-paketu se vysílá i evropská verze tureckého kanálu TGRT. Německá verze Hochzeit TV se objeví v německých kabelových sítích a také na satelitu.

Podle DF

redakce





Reklama




Vybrané články